DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Episcopul Petroniu: 'Pentru un om este nu uşor, ci imposibil să ierte păcatele şi să vindece pe celălalt. Aceasta stă în puterea lui Dumnezeu'

basilica.ro
Episcopul Petroniu

„Dacă rugăciunea pentru noi porneşte uneori din interese personale, egoiste, rugăciunea pentru semenii noştri porneşte întotdeauna din iubire şi Dumnezeu, care este iubire, primeşte această rugăciune, dacă nu pentru vrednicia noastră, atunci pentru iubirea noastă faţă de persoanele respective”, a spus Episcopul Petroniu în predica rostită duminică la Parohia Brâglez, jud. Sălaj.

Episcopul a rostit cuvintele în contextul duminicii vindecării paralizatului din Capernaum, care a fost adus în faţa Mântuitorului de patru prieteni. Credinţa lor a fost un factor important în vindecarea slăbănogului, ne spune evanghelia, scrie Basilica.ro.

„Văzând credinţa celor patru, fiindcă a lor a fost ideea, Hristos a spus Fiule, iertate îţi spunt păcatele tale. Învăţătorii de lege au început să cârtească. Atunci a spus Mântuitorul: De ce cugetaţi cele rele în inimile voastre? Ce este mai lesne a spune iertate îţi spunt păcatele tale sau ia-ţi patul tău şi umblă”, a reamintit Preasfinţia Sa.

Episcopul Petroniu a explicat că oamenii, chiar şi cu pregătire medicală, nu pot vindeca decât cu ajutorul lui Dumnezeu.

„Pentru un om este nu uşor, ci imposibil să ierte păcatele şi să vindece pe celălalt. Aceasta stă în puterea lui Dumnezeu, iar preoţii duhovnici când iartă păcatele rostesc o rugăciune care afirmă că Hristos este de faţă, iar preotul este doar un martor prin mărturisirea penitentului. Iar când se face o vindecare, orice doctor din această lume, oricât ar fi de vestit, nu vindecă pe bolnav, el prescrie un tratament şi aşteaptă ca omul să se vindece prin puterea lui Dumnezeu. Şi aceasta o mărturisesc marii medici din istoria mântuirii”.

La finalul liturghiei, ierarhul a sfinţit noua capelă mortuară din parohie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.