Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Sebastian despre oamenii care au râs de Mântuitorul Hristos: Cine râde la urmă râde mai bine

Într-un mesaj transmis în Duminica a 24-a după Rusalii, Episcopul Sebastian a subliniat că sunt mulți oameni care râd de Dumnezeu, asemenea celor prezenți „la căpătâiul fiicei lui Iair”, dar „cine râde la urmă râde mai bine”, potrivit basilica.ro.

„Când Domnul Hristos Nu plângeți, copila n-a murit, ci doarme!, aceia au râs de El”.

„Câți oameni nu râd și astăzi de Dumnezeu? De credința în El, de Scriptura insuflată de El, de Biserica întemeiată de El, de preceptele morale propovăduite de El etc? Câți nu iau și astăzi în derâdere învățătura și pe slujitorii Lui, banalizând astfel tot ceea ce ne-a încredințat Domnul mai sfânt?”, a atras atenţia Episcopul Slatinei şi Romanaţilor.

„Ca și la patul copilei moarte, din evanghelie”, a continuat ierarhul, „Dumnezeu nu ia în seamă nici astăzi rânjetul batjocoritor al necredincioșilor”.

„Nu intră, numaidecât, în dispută cu ei, ci Își descoperă constant și generos dumnezeirea Sa, făcând să le înghețe zâmbetul pe buze cândva – ca atunci când a ridicat-o” pe fată din morți, arătând că la El moartea nu este, deloc, neființă sau dispariție definitivă, ci tot… viață! Și încă veșnică!”, a explicat Episcopul Sebastian.

În sprijinul celor afirmate, el a prezentat o pildă:

„Doi oameni s-au dus la pădure să taie lemne. Unul era credincios și cu râvnă pentru cele sufletești, iar celălalt era din mulțimea cea mare a necredincioșilor. Doborând un arbore, cel necredincios îi zise tovarășului său:

− Vezi, prietene, așa e și cu viața noastră! Când vine moartea, ne doboară jos și s-a gătat totul; nimic nu s-alege de noi!…

− O, fratele meu, răspunse credinciosul, nu-i deloc așa! Viața noastră nu se termină defel odată cu moartea! Vezi tu arborele ăsta? L-am doborât, dar abia acum, după ce l-am tăiat, se va vedea de ce este el bun. Abia acum vom vedea dacă este sănătos și bun de clădit, ori este scorburos și bun numai de foc. Așa e și cu noi! Când va veni securea morții și ne va doborî, atunci se va vedea ce fel de pomi suntem: sănătoși, ori putrezi! Atunci se va vedea dacă suntem de folos, ori de aruncat în foc! Atunci se va împlini și cuvântul care zice: „Cine râde la urmă râde mai bine!…”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.