Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Spaniei şi Portugaliei recunoaște o mare problemă a ortodocșilor: 'Nu putem să ne trăim credința dacă nu ne cunoaștem credința'

Episcopia Spaniei și Portugaliei
Episcopul Timotei al Spaniei și Portugaliei

„Nu putem să ne trăim credința dacă nu ne cunoaștem credința”, a afirmat duminică Episcopul Spaniei şi Portugaliei la biserica Sf. Ier. Grigorie Teologul din Valladolid care și-a serbat cu anticipație ocrotitorul.

La predica de la Liturghie, Preasfinţitul Părinte Timotei a vorbit despre virtuţile prin care s-a remarcat sfântul pomenit în data de 25 ianuarie, scrie basilica.ro.

„Treizeci de ani n-a făcut altceva decât să-si învețe credința, rugându-se, în primul rând, și studiind. Sfântul nu s-a smintit când a fost prigonit de cei de o credință cu el, ci a mers înainte, pe calea mântuirii”.

„El a fost un apărător al dreptei credințe. A mărturisit credința cea adevărată. Să-i învățăm pe cei care nu au credința cea adevărată, dar înainte trebuie să o învățăm”, a subliniat Preasfinţia Sa.

După slujbă, Episcopul l-a ridicat pe preotul paroh Laurențiu Datcu, pentru activitatea pastoral-misionară desfăşurată până în prezent, la rangul de sachelar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.