Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episodul Galizia se repetă! Un ziarist 'incomod' și logodnica sa, uciși în propria casă în Slovacia

focus.de
Jan Kuciak

Un ziarist de investigaţie slovac care ancheta cazuri de fraude fiscale în rândul oamenilor de afaceri având conexiuni cu partidul de guvernământ de la Bratislava a fost împuşcat mortal la el acasă în weekend, a informat luni publicaţia Dennik N, citând Ministerul de Interne slovac, potrivit Reuters, scrie agerpres.ro

Jan Kuciak (27 de ani) - jurnalist al publicaţiei online Aktuality.sk - a fost ucis împreună cu prietena sa în oraşul Velka Maca, la 65 km est de capitala Bratislava, conform Dennik N. 

Ministerul de Interne şi poliţia slovace nu au exprimat deocamdată nicio reacţie. Poliţia urmează să susţină o conferinţă de presă în cursul zilei de luni.

INCENDIAR! Avocatul Poporului aruncă vina pe sindicaliști, în scandalul revoluției fiscale: Motivele pentru care nu a atacat-o la CCR



În ultima sa anchetă pentru Aktuality, Jan Kuciak cerceta o posibilă evaziune fiscală având legătură cu un complex de apartamente de lux din Bratislava. 

Cazul legat de aceste apartamente de lux a generat proteste în masă anul trecut în care s-a cerut demisia ministrului de interne Robert Kalinak pentru relaţiile sale de afaceri cu dezvoltatorul imobiliar Ladislav Basternak, care a făcut obiectul unei anchete cu privire la evaziune fiscală. Ambii au negat orice fel de act infracţional. 

Economia Slovaciei a înregistrat un reviriment şi standardele de viaţă au crescut brusc de la aderarea la Uniunea Europeană în 2004, dar mulţi slovaci susţin că ţara lor nu a reuşit să impună supremaţia legii, în special în ceea ce priveşte combaterea corupţiei. 

În octombrie 2017, jurnalista malteză anticorupţie Daphne Caruana Galizia (53 de ani) a fost asasinată, fiind ucisă cu o bombă plasată sub maşina sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.