Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan a luat foc: Condiționează UE și critică aspru Italia - mai bine s-ar ocupa de Mafia

Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a condiţionat continuarea acordului cu Uniunea Europeană privind oprirea fluxului de refugiaţi spre Europa occidentală de eliminarea de către Bruxelles a vizelor pentru cetăţenii turci, relatează marţi EFE, conform agerpres.ro

'Dacă Uniunea Europeană nu acceptă liberalizarea vizelor pentru cetăţenii turci, Ankara nu va respecta acordul din martie privind imigranţii', a declarat şeful statului turc într-un interviu difuzat marţi de postul de televiziune italian Rai News.

ULTIMA ORĂ: Reținere făcută de DNA, după perchezițiile de luni


În interviu, Erdogan este foarte critic la adresa oficialităţilor europene după tentativa de lovitură de stat din 15-16 iulie, mai ales faţă de şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini. 'Mogherini n-ar fi trebuit să vorbească din exterior, ar fi trebuit să vină aici. Când la Paris mor cinci sau şase oameni se duc cu toţii acolo. În Turcia a avut loc un puci împotriva democraţiei care s-a soldat cu 238 de martiri şi până acum n-a venit niciunul', a criticat Erdogan.

Ambasadorul Turciei la Bucureşti, discuții cu autoritățile române 'în spatele uşilor închise'


'Dacă Parlamentul italian este bombardat ce se întâmplă? Cum ar reacţiona Mogherini, care este italiancă? Ar spune că bine au făcut, că este îngrijorată de procesele care vor urma?', a continuat Erdogan. În acest sens, s-a întrebat dacă 'Occidentul este de partea democraţiei sau a puciului', pentru care l-a acuzat pe predicatorul Fethullah Gullen, autoexilat în SUA. 

În legătură cu posibilitatea ca Turcia să reintroducă pedeapsa cu moartea după puciul ratat, Erdogan a atras atenţia că în multe alte ţări din lume se aplică pedeapsa cu moartea şi a insistat că, potrivit sondajelor, 57% dintre turci susţin o astfel de măsură. 'Dacă Parlamentul turc votează, suntem pregătiţi pentru reintroducerea pedepsei cu moartea', a spus el. 

În interviul acordat postului public italian, Erdogan a abordat şi situaţia judiciară a unuia dintre fiii săi, Necmettin Bilal, anchetat de Procuratura din Bolonia (nordul Italiei) pentru spălare de bani. 'Cazul anchetei asupra fiului meu în Bolonia ar putea afecta relaţiile noastre cu Italia, care mai bine s-ar ocupa de Mafia', a conchis Erdogan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.