Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan amenință cu invadarea Siriei: Vom lua problema în propriile mâini

independent.co.uk
recep erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat sâmbătă că va relua acţiunile militare împotriva luptătorilor kurzi din Siria în cazul unui atac împotriva Turciei din partea acestora, a relatat Xinhua preluat de agerpres.

Primele IMAGINI cu teroriștii care au lovit Londra (+18)

"Nu vom discuta problema cu nimeni, ci vom lua propria decizie şi vom lua problema în propriile mâini", a declarat preşedintele Erdogan în cadrul unei întâlniri cu oamenii de afaceri la Istanbul. 

El a invocat eventuala reluare a aşa-numitei operaţiuni "Euphrates Shield" ("Scutul Eufratului") în nordul Siriei în cazul lansării unui atac asupra teritoriului turc de către Partidul Uniunii Democrate (PYD) şi aripa sa militară, Unităţile de protecţie a poporului kurd (YPG). 

Ankara califică cele două grupări ca susţinătoare ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzis în Turcia şi considerat organizaţie teroristă şi de Statele Unite şi de Uniunea Europeana, iar liderul partidului, Abdullah Ocalan, este în închisoare din 1999. 

Armata turca a încheiat operaţiunea "Euphrates Shield", lansată în luna august a anului trecut, la sfârşitul lunii martie a.c.. 

Erdogan a spus că a vorbit despre aceasta chestiune -reluarea operaţiunilor militare în nordul Siriei - atât cu oficialii ruşi, cât şi cu cei din SUA. 

Mass-media turce au relatat sâmbătă că SUA au reaprovizionat cu echipament militar militanţi PKK şi PYD în nordul Siriei, într-un demers căruia Turcia i se opune. 

Preşedintele american Donald Trump a aprobat luna trecută livrarea de sprijin militar pentru combatanţii kurzi din Siria, întrucât lor le este atribuit un rol important în ofensiva asupra oraşului Raqqa, centru de rezistenţă al Statului Islamic în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.