Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan susţine că Trump ar putea face luna viitoare o vizită în Turcia

 Donald Trump și Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan susţine că omologul său american, Donald Trump, ar putea face luna viitoare o vizită în Turcia, scrie joi ziarul japonez Nikkei, preluat de Reuters, scrie agerpres.ro

Într-un interviu acordat publicaţiei nipone înaintea participării la summitul G20 din Japonia, Erdogan şi-a exprimat speranţa că întâlnirea sa cu Trump, cu ocazia evenimentului de la Osaka, "va fi importantă pentru eliminarea blocajului în relaţiile noastre bilaterale şi pentru întărirea cooperării". "Mai mult, se discută despre o vizită a domnului Trump în Turcia, în iulie", a adăugat şeful statului turc. 

Tensiunile dintre Washington şi Ankara au crescut din cauză că Turcia - membră a NATO - refuză să renunţe la achiziţia sistemului rusesc de apărare antiaerian S-400, deşi se expune astfel la posibile sancţiuni din partea Statelor Unite. Partea americană ameninţă că nu va mai livra Turciei avioane de vânătoare F-35 şi că va exclude partea turcă din parteneriatul internaţional pentru construcţia acestor aeronave militare. 

Erdogan a insistat, în interviul citat, că ţara sa nu va anula tranzacţia cu Moscova şi a afirmat că nu a aflat nimic despre sancţiuni de la preşedintele SUA. "Le-am plătit deja 1,25 de miliarde de dolari pentru proiectul F-35. Dacă fac o astfel de manevră greşită, vom apela la o curte internaţională de arbitraj, pentru că vom dori să ne ramburseze banii pe care i-am cheltuit până acum", a spus preşedintele turc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.