Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimatumul lui Erdogan: Turcia amenință că va cumpăra avioane de luptă din Rusia dacă SUA blochează vânzările de F-16

Euractiv
Erdogan Nato

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, s-ar putea adresa unor țări precum Rusia dacă SUA nu își respectă angajamentul de a livra avioane de luptă F-16, a afirmat liderul turc potrivit thedefensepost.com.

Turcia a fost exclusă dintr-un program de înlocuire a unei game largi de avioane de luptă pentru aliații NATO, după ce a achiziționat un sistem avansat de apărare antirachetă rusesc în 2019.

Dar, odată cu încălzirea relațiilor dintre SUA și Turcia ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia, președintele american Joe Biden i-a spus lui Erdogan în iunie că va sprijini vânzarea avioanelor F-16.

Promisiunea nu a reușit să avanseze în Congresul SUA al cărui sprijin pentru vânzările militare este necesar, din cauza îngrijorării liderilor parlamentari americani cu privire la retorica dură a Turciei împotriva inamicului său tradițional, Grecia.

„SUA nu este singura care vinde avioane de război în lume. Regatul Unit, Franța și Rusia le vând și ele”, le-a spus Erdogan reporterilor. „Este posibil să le procuram din alte locuri, iar alții ne trimit semnale”, a adăugat președintele turc.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.