Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan: Unul dintre atacatorii de la Bruxelles este un terorist expulzat din Turcia

erdogan_iohannis

Președintele Klaus Iohannis a susținut la Ankara o declarație comună de presă cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, miercuri, 23 martie.

Președintele Turciei a vorbit despre relațiile sociale și economice solide dintre cele două țări, despre punctele de vedere comune cu privire la situația din Siria sau Ucraina. De asemenea, acesta a vorbit și despre atacurile teroriste din Bruxelles.

„Iată ca unul din atacatorii de la Bruxelles este un terorist pe care noi l-am arestat în luna iunie în orașul Gaziantep și l-am expulzat din țară. Această expulzare a fost adusă la cunoștința autorităților belgiene printr-o notă la data de 15 iulie 2015, numai că autoritățile belgiene l-au pus în libertate pe acest terorist. Cu toate că am avertizat că acesta este un terorist, autoritățile belgiene l-au pus în libertate pe motiv că nu au găsit nicio legătură în această direcție. Ba chiar este vorba și de Olanda în această chestiune, și am trimis o notă pe această chestiune și Olandei. Doresc să subliniez acest lucru ca să știți despre sensibilitatea Turciei în această chestiune”, a declarat Recep Erdoğan.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că România și Turcia vor putea gestiona mai bine provocările de securitate printr-un Parteneriat Strategic puternic între cele două părți.

„Această vizită ne găsește într-un context geopolitic și regional complicat, cu numeroase riscuri de securitate și provocări la care trebuie să găsim soluții. Convingerea mea este că împreună, în virtutea unui Parteneriat Strategic puternic între România și Turcia, putem gestiona mai bine aceste riscuri. Cetățenii noștri își doresc securitate și prosperitate, iar prin eforturi comune încercăm să răspundem acestor așteptări”, a declarat Klaus Iohannis.

Răspunzând la o întrebare a jurnaliștilor privind calendarul legat de construirea moscheii în București, Erdoğan a declarat:

„În momentul de față, colegii noștri lucrează pentru a obține autorizațiile necesare, avem și un proiect definitivat, dar, în acest moment, noi dorim să dezvoltăm acest proiect. Acest lucru va fi expresia cea mai frumoasă a dialogului și a solidarității dintre cele două țări.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.