Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erupţia vulcanului La Soufriere a făcut prăpăd: o întreagă insulă fără apă potabilă și electricitate

Întreaga populaţie a insulei Saint Vincent, situată în sudul Caraibelor, a rămas fără apă potabilă şi electricitate după erupţia de săptămâna trecută a vulcanului La Soufriere, a declarat luni un purtător de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, relatează dpa, conform AGERPRES.

În plus, circa 20.000 de persoane evacuate de pe insulă au încă nevoie de adăpost, a precizat Stephane Dujarric, citând rapoartele Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Vulcanul, care se află în nordul insulei, a erupt ultima dată vineri, lansând o coloană de fum la o înălţime de 10 kilometri.

"Erupţia a afectat majoritatea mijloacelor de trai din partea de nord a insulei, inclusiv cultivarea bananelor, iar fluxurile de cenuşă şi de lavă au împiedicat circulaţia persoanelor şi a mărfurilor", a explicat Dujarric într-o conferinţă de presă.

Tremurăturile se simţeau încă din week-end şi o nouă explozie a avut loc luni, potrivit Centrul de Cercetări Seismice al Universităţii din Indiile de Vest (UWI).

Potrivit OCHA, "explozii, însoţite de căderi de cenuşă, similare sau cu o magnitudine mai mare, vor continua să apară în următoarele câteva zile".

Saint Vincent, principala insulă a statului Saint Vincent şi Grenadine, are o populaţie de circa 100.000 de locuitori.

Potrivit ONU, aproximativ 3.500 de persoane au fost transportate în 85 de adăposturi de urgenţă.

La Soufriere, cu o înălţime de 1.178 metri, este singurul vulcan activ de pe Saint Vincent. În timpul unei erupţii din 1902, aproximativ 1.500 de oameni au murit. Ultima erupţie s-a produs în 1979.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.