DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

EŞEC pentru Curtea Constituţională: Hotărâre CCR desfiinţată de Curtea de Apel Bucureşti

ccr

Avocata Elenina Nicuț a câștigat la Curtea de Apel procesul în care a chemat în judecată Curtea Constituțională. Instanţa a decis anularea unei hotărâri date de Plenul CCR privind regulile de redactare a opiniei separate sau concurente. Decizia nu este definitivă, potrivit ziare.com.

"Admite în parte cererea de chemare în judecată. Anulează Hotărârea Plenului Curții Constituționale a României nr. 1/22.06.2017privind regulile de redactare a opiniei separate sau concurente, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 477/23.06.2017, în ceea ce privește prevederile art. 1 alin. 2, 3, 4, 5, ale art. 2 și ale art. 3. Dispune obligarea paratei la reatasarea opiniilor separate și/sau concurenteformulate cu privire la Deciziile nr. 304/4.05.2017 și nr. 392/6.06.2017, pronunțate în dosarele 32D/2017 respectiv 1328D/2017, precum și la obligarea atasarii pe site și la transmiterea spre publicare în Monitorul Oficial al României a acestor decizii împreună cu opiniile separate și/sau concurente. Respinge în rest cererea de chemare în judecată, că neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel București - secția a VIII a de contencios administrativ și fiscal. Pronunțată azi, 20.06.2018, în condițiile art. 396 alin 2 C.pr.civ.", este mînuță Curții de Apel București.

Elenina Nicuţ a dat în judecată CCR după ce instituţia a stabilit, prin hotărâre administrativă, să nu mai publice opinia separată a judecătoarei Livia Doina Stanciu la decizia privind pragul la abuzul în serviciu. E vorba de decizia 392/2017. Sentința desființează hotărârea CCR și obligă la publicarea tuturor opiniilor separate.

Vezi şi: Te simţi tot timpul obosit? Ai nevoie de această cură pentru detoxificarea ficatului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.