Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Esperance Tunis a fost desemnată câştigătoare a Ligii Campionilor Africii

fotbal drepturi tv minge

Esperance Tunis a fost înscrisă de Confederaţia Africană de Fotbal (CAF) în Cupa Mondială a cluburilor, în calitate de câştigătoare a Ligii Campionilor Asiei, informează lequipe.fr potrivit news.ro.

Anunţul a fost făcut cu puţin timp înainte ca tragerea la sorţi a partidelor din Cupa Mondială a cluburilor să aibă loc luni (de la ora 15.00).

Manşa secundă a finalei Ligii Campionilor Africii, disputată în 31 mai, între echipele din Tunis şi din Casablanca, întreruptă de jucătorii marocani nervoşi din cauza unei defecţiuni a sistemului de asistenţă video în arbitraj, ar fi trebuit să se rejoace pe teren neutru, conform unei decizii a Comitetului Executiv al CAF. Însă Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), sesizat de tunisieni, a stabilit că această instanţă nu este abilitată pentru a lua o decizie.

Tribunalul de la Lausanne a hotărât să lase organele competente ale CAF să se pronunţe cu privire la problemele disciplinare, inclusiv cu privire la decizia de rejucare a returului finalei Ligii Campionilor. CAF şi-a reunit instanţele competente şi a decis, la 7 august, ca WAC Casablanca să piardă meciul la masa verde.

Marocanii au făcut apel la această hotărâre, apel care a fost respins.

La 31 mai, jucătorii de la Wydad Casablanca au părăsit terenul în semn de protest din cauza faptului că un gol pe care l-au marcat şi care a fost anulat de arbitru nu a putut fi analizat de VAR. După ce şi meciul tur, din 25 mai, scor 1-1, a fost marcat de incidente, arbitrul partidei fiind suspendat şase luni din cauza prestaţiei sale, întâlnirea de pe terenul echipei Esperance Tunis nu a durat decât 60 de minute.

Formaţia tunisiană a deschis scorul, în minutul 42, prin Mohamed Youcef Belaili. Oaspeţii au egalat în minutul 60, prin Walid El Karti, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Marocanii au cerut verificarea fazei cu VAR, însă asistenţa video nu a funcţionat. Supăraţi, jucătorii de la Wydad au părăsit terenul şi meciul nu s-a mai reluat, deşi discuţiile au continuat timp de 90 de minute. Spiritele s-au încins şi în tribune, fanii aruncând cu obiecte în teren, dar forţele de ordine au reuşit să-i calmeze pe suporteri, aflaţi în număr de 60.000 la stadion. Nu s-au calmat însă jucătorii oaspeţi, care nu au mai vrut sub nicio formă să reia meciul, nici după intervenţia preşedintelui CAF, Ahmad Ahmad. După o oră şi jumătate de parlamentări, arbitrul gambian Bakary Gassama a fluierat finalul jocului, iar jucătorii de la Esperance au sărbătorit cucerirea trofeului, al patrulea în Liga Campionilor, cu fanii.

Cupa Mondială a cluburilor, competiţie ce reuneşte campioanele continentale, se va disputa între 11 şi 21 decembire în Qatar, ţară care va găzdui şi Cupa Mondială a echipelor naţionale, în 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.