Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Este NEBUNIE la granția dintre Turcia și Grecia: Erdogan a dat ordinul și a început asaltul

Twitter
erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ordonat gărzilor de coastă să împiedice migranţii care traversează Marea Egee, au anunţat mass-media turce în noapte de vineri spre sâmbătă, scrie AFP.

Citește și: VIDEO Râzi cu lacrimi! Ariel Chiș, locul 2 pe lista candidaților USR la Consiliul General al Capitalei, se prezintă ca 'Mica Sirenă, cam oligofrenă'

"La ordinul preşedintelui (...) nicio autorizaţie nu va mai fi acordată migranţilor care traversează Marea Egee din cauza pericolului pe care aceasta îl reprezintă", a indicat serviciul gărzilor de coastă, citat de agenţia Anadolu.

Potrivit Reuters, gaze lacrimogene şi fumigene au fost lansate sâmbătă la frontiera Turciei cu Grecia, într-o nouă escaladare a tensiunilor cu privire la prezenţa migranţilor care încearcă să ajungă pe teritoriul Uniunii Europene. 

Un corespondent al agenţiei Reuters, aflat în zonă, a transmis că proiectilele veneau dinspre teritoriul Turciei şi erau lansate în direcţia poliţiei elene la punctul de trecere a frontierei de la Kastanies.

Turcia a acuzat vineri Uniunea Europeană că se foloseşte de migranţi ca unealtă politică.

După ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat la 28 febriarie deschiderea frontierelor turce către UE, câteva mii de migranţi s-au îndreptat către Grecia, amintind Europei de criza migraţiei din 2015.

Uniunea Europeană a denunţat aprig un ”şantaj” cu migranţi, în contextul în care Ankara reclamă o susţinere occidentală în Siria, o ţară în care Turcia poartă o operaţiune militară şi se confruntă cu un aflux de deplasaţi către frontiera sa.

UE a transmis vineri un mesaj migranţilor care vizza să-i descurajeze să se îndrepte către frontiera turco-greacă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.