Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Este OFICIAL: Școlile NU se mai închid, indiferent la cât ajunge rata de infectare în localități - Sorin Câmpeanu a semnat ordinul cu Ministerul Sănătății

Inquam Photos / Octav Ganea
elevi examen

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au semnat ordinul comun prin care școlile nu vor mai depinde de rata de infectare din localități. Astfel, deși la o rată de incidență de peste 6 la mie, unitățile școlare trebuiau închise, mai puțin creșele și grădinițele, prin noul ordin nu se mai închide nicio școală, dacă rata trece de indicele specificat.

“A fost semnat ordinul comun Educație - Sănătate pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și s-a trimis la Monitorul Oficial spre publicare. Apreciez colaborarea cu Ministerul Sănătății, INSP și CNSU”, a precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, ministrul Sorin Cîmpeanu.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi hotărârea prin care ministerele Educaţiei şi Sănătăţii sunt abilitate să modifice ordinul comun astfel încât elevii să poată participa fizic la cursuri şi după depăşirea ratei de infectare cu SARS-CoV-2 de 6 la mia de locuitori.

Totodată, CNSU a abilitat cele două ministere să stabilească modalităţile de adoptare a deciziilor de suspendare a prezenţei fizice la cursuri a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, în funcţie de cazurile confirmate la nivel de clasă/şcoală.

Ordinul CNSU se referă şi la utilizarea testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă pentru elevi, profesori/învăţători, educatori.

Totodată, ordinul mai prevede că studenţii vaccinaţi anti-COVID vor avea prioritate la cazare în cămine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.