Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Este oficial - OUG care amână termenul de depunere al Declarației Unice a fost publicată în Monitorul Oficial

ziuaconstanta.ro
monitorul oficial

Ordonanța de Urgență a Guvernului (OUG) care amână termenul până la care poate fi depusă Declarația Unică și făcută plata a fost publicată joi în Monitorul Oficial, devenind OUG nr. 15/2019, care schimbă astfel Codul fiscal potrivit mediafax.

Noul act normativ prelungește de la 15 martie până la data de 31 iulie termenul până la care poate fi depusă Declarația Unică, precum și făcute plățile aferente.

Mai exact, termenul pentru depunerea „Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” și pentru formularul 230 „Cerere privind destinația sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii” este prorogat de la 15 martie la data de 31 iulie, inclusiv.

„În anul 2019, termenul de 15 martie inclusiv prevăzut pentru plata impozitului pe venit și al contribuțiilor sociale obligatorii, datorate de persoanele fizice în situațiile reglementate de Codul fiscal, se prorogă până la data de 31 iulie 2019 inclusiv. În anul 2019, termenul de 31 martie inclusiv prevăzut la art. 151 alin. (24) din Codul fiscal, se prorogă până la data de 15 august 2019 inclusiv. În anul 2019, termenul de 15 martie inclusiv prevăzut la art. 133 alin. (15) lit. a) din Codul fiscal pentru acordarea bonificaţiei, se prorogă până la data de 31 iulie 2019 inclusiv”, arată OUG nr. 15/2019.

Această Ordonanță a fost adoptată de Guvern în ședința de marți, 12 martie.

Finanțele apreciau, în Nota de fundamentare, că propunerea de prorogare a acestor termene „reduce riscul de neconformare de către contribuabilii care au obligaţii declarative şi de plată a impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale obligatorii”, evită „riscul neconformării” și asigură, „în același timp, o perioadă mai mare pentru îndeplinirea obligaţiilor, protejându-se astfel buna-credinţă a contribuabililor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.