Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Este politica americană suficient de divizabilă pentru a face din cripto o problemă partizană?

coindesk.com
ethereum bitcoin criptomonede

Pe măsură ce legitimitatea percepută a tehnologiei blockchain crește, politicienii din Statele Unite au arătat un interes din ce în ce mai mare pentru a transforma această tehnologie non-partizană într-un subiect de diviziune politică.

Vorbind vineri prin video unei audiențe de la Bloomberg New Economy Forum din Singapore, fostul candidat la președinție Hillary Clinton a spus că, deși criptomonedele sunt o tehnologie „interesantă”, ele au și puterea de a submina dolarul american și de a destabiliza națiunile – „poate începând cu mici, dar merg mult mai mari.” Deși nu mai este liderul Partidului Democrat, sentimentul lui Clinton față de cripto seamănă cu cel al democratului și senatorului Elizabeth Warren, care a criticat adesea piața cripto în timpul audierilor comisiei, conform cointelegraph.com

Comentariile lui Clinton au venit în timp ce discuta despre președintele rus Vladimir Putin, pe care l-a acuzat că se află în spatele unei campanii de dezinformare și război cibernetic – se pare că se referă și la atacurile ransomware și la unele dintre plățile cripto asociate acestora. În timp ce intențiile fostului candidat la președinție sunt necunoscute, o voce democrată proeminentă precum Clinton care conectează în continuare Rusia la un instrument financiar aparent apolitic precum cripto poate avea potențialul de a provoca daune în rândul parlamentarilor americani care încearcă să adopte politici de ambele părți ale culoarului.

Politica de partid din Statele Unite este, uneori, comic dezbinătoare. De exemplu, mulți alegători republicani și-au distrus proprietățile – pantofii Nike și aparatele de preparare Keurig, pentru a numi câteva – după ce parlamentarii au vorbit împotriva fostului fundaș al NFL, Colin Kaepernick, care a îngenuncheat în timpul imnului național al SUA. Întreaga discuție despre măști și vaccinuri în SUA este adesea încadrată nu ca o chestiune științifică, ci una de „libertate”, în mare măsură alimentată de postările pe rețelele de socializare și declarațiile purtatoarelor conservatoare.

Fostul președinte Bill Clinton a vorbit la conferința Ripple's Swell din 2018, spunând că „permutările și posibilitățile” blockchain-ului erau „uimitor de grozave”, dar el nu mai avea mandat de aproximativ 17 ani când a făcut aceste declarații. Când o figură democrată mai actuală precum Hillary Clinton vorbește împotriva cripto, ar putea afecta modul în care este tratată problema de către parlamentarii în funcție acum?

 

Luni, președintele Joe Biden a semnat un proiect de lege de infrastructură de 1 trilion de dolari, care a implementat, de asemenea, reguli mai stricte privind întreprinderile care gestionează criptomonede și a extins cerințele de raportare pentru brokeri pentru a include active digitale. În timp ce adoptarea proiectului de lege prin ambele camere ale Congresului s-a realizat în cea mai mare parte conform liniilor de partid – 69–30 de voturi în Senat, 228–206 în Cameră – limbajul despre cripto a fost aparent mai mult o problemă bipartizană.

Cynthia Lummis este o senatoare republicană care a votat în mare parte cu partidul său pe probleme controversate, inclusiv împotriva unei comisii care să investigheze atacul din 6 ianuarie de la Capitoliul SUA și să nu-l destituie pe fostul președinte – totuși, chiar și ea depășește diviziunea atunci când vine la cripto. Lummis a votat împotriva proiectului de lege privind infrastructura în Senat și lucrează în prezent cu senatorul democrat Ron Wyden pentru a adopta o nouă legislație care modifică cerințele legii de raportare fiscală, astfel încât acestea să nu se aplice anumitor persoane.

Alte eforturi între parlamentarii democrați și republicani sugerează un teren comun pentru moment - cel puțin în ceea ce privește cripto și blockchain. Partidul Democrat din Texas plănuiește să piloteze un program care vizează strângerea de bani pentru candidați și cauze folosind jetoane nefungibile, în timp ce Comitetul Național Republican al Congresului și mulți dintre candidații partidului pentru funcții de stat și federale acceptă acum donații în criptomonede .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.