Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Este vremea ei: Greta Thunberg a fost aleasă persoana anului 2019 de revista Time și bate un record

Greta Thunberg a fost desemnată persoana anului 2019 pentru revista Time, fiind cea mai tânără personalitate remarcată pe coperta cunoscutei publicații, notează NBC.

Activista pentru mediu Greta Thunberg, în vârstă de 16 ani, a devenit cea mai tânără personalitate desemnată Persoana anului din istoria titlului decis de revista Time, informează mediafax.ro.

Citește și: Schimbări radicale- Reguli noi de acordare a creditelor

Tânăra suedeză este cunoscută pentru pledoaria sa pentru conștientizarea problemelor legate de încălzirea globală și de schimbările climatice.

"În acest an ea a ajuns să fie cea mai puternică voce în discuțiile privind cele mai importante probleme cu care se confruntă planeta. A apărut aproape de nicăieri pentru a conduce o mișcare globală”, a explicat redactorul șef de la Time, Edward Felsenthal.

Citește și: PSD, despre planurile PNL de creștere a vârstei de pensionare: Reprezintă un ‘dar otrăvit’

Thunberg a ajuns în atenția presei după ce a declarat o grevă la școala la care era elevă, în 2018. Tânăra a petrecut mai multe zile în timpul orelor de școală în fața Parlamentului Suedez pentru a atrage atenția asupra problemelor de mediu.

În 2018, titlul a fost acordat jurnaliștilor care au fost persecutați sau uciși pentru articolele lor, cum ar fi Wa Lone, în vârstă de 32 de ani, și Kyaw Soe Oo, în vârstă de 28 de ani, condamnați de Guvernul din Myanmar, și Jamal Khashoggi, onorat postum.

Citește și: Împrumut de milioane de euro- În ce va investi Guvernul banii

Publicația americană Time desemnează o personalitate a anului începând din 1927. De-a lungul timpului, acest titlu a mai revenit unor personalități precum Angela Merkel, papa Francis, Barack Obama, Mark Zuckerberg și Vladimir Putin. De-a lungul timpului, titlul a mai fost acordat și unor persoane ca Adolf Hitler (1938), Iosif Stalin (1939 și 1942), Nichita Hrusciov (1957) sau Aiatolahul Khomeini (1979). În ciuda titulaturii, au fost mai multe grupuri de oameni desemnate "persoana anului", așa cum a fost cazul în 2014. Atunci, "Combatanţii Ebola", adică medicii, infirmierele şi celelalte persoane care luptau împotriva epidemiei de Ebola în Africa de Vest, au primit acest titlu.

Citește și: PSD lovește în Guvern: A respins proiectul de lege .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.