Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Estimările economice germane sunt solide, dar noul coronavirus trebuie ţinut sub control, apreciază ministrul german al Economiei

Göttinger Tageblatt
 Peter Altmaier

Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, consideră improbabil ca guvernul să facă modificări semnificative ale estimărilor economice de toamnă, dar a avertizat că un eşec al ţinerii sub control a epidemiei de Covid-19 poate provoca probleme, transmite Reuters.

Berlinul anticipează că produsul intern brut se va contracta cu 5,8% în 2020, urmând ca anul viitor să avanseze cu 4,4%, potrivit news.ro.

Citește și: Blat PSD-PNL? Fina unui baron social-democrat, readusă de Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății

”Asta, desigur, cu condiţia că vom aduce pandemia sub control, că vom opri creşterea rapidă a infecţiilor şi vom reuşi să revenim la situaţia pe care am avut-o din mai până în august”, a afirmat Altmaier la televiziunea publică ARD.

Deşi mai puţin afectată decât restul Europei, Germania traversează un al doilea val de infecţii, numărul zilnic al cazurilor atingând sâmbătă nivelul record de 7.830.

Reluând un apel al cancelarului Angela Merkel adresat germanilor de a reduce contactele sociale şi călătoriile pentru a încetini ritmul de infectare, Altmaier a spus că oamenii trebuie să facă eforturi mai mari pentru a reduce pandemia, astfel încât şcolile, grădiniţele şi companiile să îşi continue activitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.