Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Estul Chinei a decretat cel mai înalt nivel de alertă pentru a face faţă efectelor taifunului Chanthu

scitechdaily.com
Taifunul Chanthu uragan

Provincia Zhejiang, din estul Chinei, a decretat cel mai înalt nivel de alertă pentru a face faţă efectelor taifunului Chanthu, prevăzut să atingă uscatul în cursul zilei de luni, a informat serviciului meteo al provinciei citat de EFE.

Potrivit serviciului meteo, taifunul este însoţit de vânturi de până la 200 de kilometri pe oră şi se afla duminică seară la 620 de kilometri de oraşul Zhoushan.

Nivelul de alertă decretat include închiderea şcolilor şi suspendarea traficului aerian şi feroviar în mai multe oraşe ale provinciei Zhejiang, care va fi afectată de ploi şi de vânturi puternice până miercuri.

Aeroportul din capitala provinciei, Hangzhou, a suspendat luni toate zborurile.

Terminalul Meishan, al celui de-al treilea port din lume ca volum de încărcare, Ningbo-Zhoushan, şi-a suspendat de duminică câteva dintre servicii din cauza taifunului, potrivit Agerpres.ro.

Municipalitatea din Shanghai, la frontiera cu provincia Zhejiang, a suspendat pentru ziua de luni şi marţi cursurile primare şi secundare iar grădiniţele au fost închise.

În weekend, taifunul Chanthu a lăsat aproape 25.000 de gospodării fără curent timp de 12 ore în insula Taiwan, care a fost afectată de ploi şi de vânturi care au suflat cu viteză de până la 198 km/h, potrivit autorităţile locale.

Săptămâna trecută, înainte de a atinge uscatul în Taiwan, Chanthu a lovit arhipelagul Filipine cu vânturi de până la 240 de km/h, potrivit serviciilor meteo filipineze, care au folosit numele "Kiko"pentru a se referi la Chanthu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.