Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eterna şi fascinanta Românie: Primarul 'Big Brother', amendă de mii de lei

big brither

Românii ajunşi în diverse funcţii publice nu încetează să uimească prin gesturi care mai de care mai "colorate". Este şi cazul primarului municipiului Motru, Dorin Hanu, căruia i s-a părut o idee bună să-şi instaleze în propriul birou un monitor pe care să vadă în timp real tot ce se întâmplă în oraş. Inspectorilor Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) nu li s-a părut o idee atât de strălucită.

„Ornamentul” din biroul primarului contravine Legii pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestora. Este concluzia la care au ajuns inspectorii ANSPDCP, după ce au văzut monitorul imens din biroul primarului, care este conectat sistemul de supraveghere video al oraşului. Investigaţia reprezentanţilor ANSPDCP relevă că Primăria Motru, la nivelul Poliţiei Locale, nu şi-a îndeplinit obligațiile privind confidențialitatea și aplicarea măsurilor de securitate și de păstrare a confidențialității prelucrărilor de date cu caracter personal; nu dispune de o politică privind securitatea acestor date; accesul la arhiva înregistrărilor și posibilitatea de a selecta și copia pe un suport digital se putea face fără user și parolă; şi conectarea la rețeaua de supraveghere video a orașului în biroul primarului contravin legii şi regulamentelor interne. Pentru aceste aspecte, Primăria Motru a fost sancţionată contravenţional cu 7.000 de lei, scrie gorj-domino.ro.

Acestea nu au fost singurele nereguli descoperite. Astfel, pentru că nu a realizat informarea persoanelor vizate, prin afișare la locațiile camerelor de supraveghere video a pictogramelor de avertizare, municipalitatea a mai primit o amendă de 3.000 de lei. Nici faptul că existau stocate înregistrări ale sistemului de supraveghere video din data de 28 martie 2015, adică pentru o perioadă mai mare de 30 de zile, nu a fost trecut cu vederea de către inspectorii ANSPDCP, iar Primăria Motru a mai primit o sancţiune de 4.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.