Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EUFORIE pe bursele internaționale: firmele care au REALIZAT vaccinul anticoronavirus DAU LOVITURA anului

Facebook
seringa vaccin

Bursele asiatice au crescut în mare parte marți, conduse de companiile aeriene, de turism și de transport, în timp ce investitorii au salutat progresele în dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului care au sporit încrederea în redresarea economică mondială, conform Mediafax.

Pfizer a anunțat că vaccinul său COVID-19, dezvoltat împreună cu partenerul german BioNTech a fost eficient cu peste 90% din cazurile de prevenire a infecției, marcând primele rezultate de succes dintr-un studiu clinic la scară largă.

Știrile privind vaccinl au generat un optimism reînnoit pe piețele din întreaga lume, dar prețurile petrolului au scăzut în Asia, după ce au înregistrat cel mai mare câștig procentual pentru o zi din ultimele cinci luni.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Reprezentanții sindicaliștilor au ieșit de la discuții cu premierul Ludovic Orban: ce le-a PROMIS șeful Guvernului

Unii analiști privesc cu pridență viteza cu care vaccinul ar putea fi implementat. „Sunt necesare mai multe teste pentru procesul de aprobare. Producția și distribuția ar însemna că vaccinul, dacă este cu adevărat eficient, este încă la câteva luni distanță de livrarea în masă”, spune Tai Hui, strateg șef de piață din Asia la JPMorgan Asset Management.

Indicele japonez Nikkei 225 a crescut cu 1,1% după ce a atins un maxim de 29 de ani la începutul zilei de tranzacționare, iar S&P/ASX 200 din Australia a crescut cu 1,6%.

Indicele futures din Hong Kong Hang Seng a crescut cu 1% la începutul tranzacțiilor, iar indicele MSCI Asia-Pacific a fost cu 0,12% mai mare.

Performanța de pe piețele asiatice avine după avansul pozitiv din Statele Unite și Europa.

Pe Wall Street, Dow Jones a crescut cu 2,95%, S&P 500 a câștigat 1,17%, în timp ce Nasdaq Composite a scăzut cu 1,53%.

Anunțul Pfizer a ridicat acțiunile europene la un nivel maxim de opt luni, bazându-se și pe așteptările unor politici comerciale mai stabile după alegerile din SUA.

Dolarul australian a scăzut cu 0,18% față de dolarul american, la 0,7272 dolari.

Yenul s-a consolidat cu 0,3%, până la 105,03 pe dolar, în timp ce lira sterlină s-a tranzacționat la 1,3174 dolari, în creștere cu 0,09%.

Indicele CBOE Market Volatility, un barometru al anxietății investitorilor, a atins cel mai scăzut nivel de la sfârșitul lunii august.

Prețurile petrolului au crescut cu cel mai mare câștig procentual zilnic din mai mult de cinci luni, în timp ce știrile privind vaccinul și un acord de producție OPEC au alimentat optimismul în ceea ce privește revenirea cererii ..

Pe piețele asiatice o parte din elanul petrolului s-a pierdut. Țițeiul ușor a scăzut cu 1,49%, la 39,69 dolari pe baril, în timp ce țițeiul Brent a scăzut cu 1,25%.

Aurul spot a câștigat 0,32%, la 1.867,6 dolari pe uncie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.