DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Eugen Nicolicea a pus 'TUNURILE' pe USR: 'Au depus 6.500 de amendamente la regulamentul Camerei Deputaţilor în batjocură'

nicolicea

Grupul parlamentar al USR a depus peste 6.500 de amendamente la regulamentul Camerei Deputaţilor în batjocură, a declarat joi preşedintele Comisiei de regulament, Eugen Nicolicea.

"Cei de la USR au depus 6.500 de amendamente într-un format ilizibil, deci la batjocură, atât pentru o propunere de modificare a Regulamentului, cât şi pentru o a doua, aceleaşi amendamente. Ieri eu ştiam că le mai depuseseră odată. Ele sunt atât de ilizibile, încât nu puteam să le citim ieri, dar aveam altă treabă. (...) Ei le-au depus de două ori, după care la şedinţă au mai zis: 'Le depun pe loc'. Colegii de la opoziţie s-au aliat cu ei, fără să ştie cu ce se aliază", a declarat Nicolicea într-o conferinţă de presă.

El a arătat că, după o primă tentativă de depunere a amendamentelor USR, care a avut loc într-o şedinţă a comisiei de miercuri, că a afirmat, spre finalul discuţiilor, ca în conformitate cu art. 57 să fie desemnaţi nişte raportori care să ia în analiză aceste amendamente şi să întocmească un raport.

Citește și: Coaliţia PSD-ALDE-UDMR bate toate recordurile. Decizie pe legile justiţiei în Senat (surse)

"Raportorii urmau să prezinte acest raport plenului comisiei, după aceea să dăm un vot. Şi, pentru că eram în grabă, am solicitat un voluntar, gândindu-mă că reprezentantul USR care era chiar autorul (n.r. - deputatul Lucian Stanciu Viziteu) va fi el cel care va zice eu sunt raportorul. Ştiind ce bazaconie făcuseră, nu s-a oferit nimeni voluntar să fie raportor. Am reluat procedura astăzi şi urma, dacă aceste amendamente nu erau retrase, să desemnăm trei raportori - şi aş fi propus reprezentanţii opoziţiei - le-am aranjat sala, calculatoare (...), să vadă tot neamul românesc ce minunăţii fac la aceste dezbateri unde i-am blocat eu. Le-am creat toate condiţiile să le susţină şi le-am urat succes, să ne vedem după sărbători. Văzând în ce plasă au căzut, au trimis repede-repede acea adresă încâlcită de retragere care avea ştampilă de ieşire, dar nu avea numere de la USR. Pentru că am mai avut probleme cu cei de la USR care nu au mai recunoscut după aceea ce au făcut, am solicitat astăzi clarificarea - de ce are o ştampilă fără număr. În momentul în care colegul de la USR a confirmat că retragerea aparţine într-adevăr USR, nu am mai vorbit despre ele. Dar până atunci totuşi trebuia să explic ce s-a întâmplat ieri, pentru că toată lumea a scris cum punem noi pumnul în gură la amendamentele lor geniale. Atât de geniale au fost, încât au fost retrase astăzi. Autorul, domnul Viziteu, a făcut declaraţii de presă în care a arătat că le-a făcut doar aşa, ca să încurce treaba", a detaliat Eugen Nicolicea, potrivit Agerpres.

El a menţionat că au existat mai multe tentative de modificare a regulamentului, una cu numărul 104 - cea care a ajuns respinsă la plenul Camerei şi care a fost retrimisă comisiei, o a doua fiind acceptată de plenul de miercuri şi care a trecut "cu aceleaşi amendamente lipite".

"Deci vorbesc de amendamente, de aceste minunăţii ale USR lipite la două propuneri, dacă aţi mai văzut şi chestiunea aceasta. Amendamentele au constat din mutatul virgulei dintr-o parte în alta. Dacă aveţi la un articol de modificat un alineat, nu poţi tu, un autor, să faci cinci propuneri de modificare. Un alineat când îl modifici faci o modificare şi gata. Dacă faci o alta, se exclud între ele. La fiecare, ei au făcut cel puţin 7 - 8 alineate. Aşa cum spune şi autorul, a fost doar o încercare de blocare, a şi spus mecanismul - pe computer, a făcut nişte permutări de cuvinte, doar că computerul prin permutările astea nu a mai ştiut şi gramatică. O altă prostie este că să faci 10 amendamente la un singur alineat, este o chestiune care nu ţine de tehnică parlamentară", a mai spus preşedintele Comisiei de regulament din Camera Deputaţilor.

Comisia pentru regulament a Camerei Deputaţilor s-a reunit joi dimineaţă pentru a dezbate cele peste 6.500 de amendamente depuse cu o zi în urmă de deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu la regulamentul forului legislativ.

Din dezbateri a rezultat însă, după discuţii aprinse, că respectivele amendamente au fost retrase.

Citește și: DNA, acuzaţii grave: PSD şi ALDE vor să dea o amnistie de care ar beneficia şi Tăriceanu

Miercuri, deputatul Lucian Stanciu - Viziteu a anunţat că a depus 6.500 de amendamente pentru modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor şi a afirmat că acestea nu au fost acceptate de preşedintele Comisiei pentru regulament, Eugen Nicolicea, pe care l-a acuzat de abuz în serviciu şi fals în acte, "pentru că a minţit în plen" că acestea nu există.

Deputatul USR a susţinut că a făcut acest lucru în şedinţa Comisiei de regulament, "convocată neregulamentar" miercuri dimineaţă, în care propunerea de modificare a regulamentului în ceea ce priveşte supunerea la vot a amendamentelor a primit vot favorabil.

Viziteu a arătat că a creat un soft care poate genera foarte multe amendamente la fiecare articol, toate amendamentele fiind unice, ca "armă extremă la nişte abuzuri extreme pe care cei din majoritate pare că le comit".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.