Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Nicolicea îi taie aripile lui Victor Ponta

cotidianul.ro
nicolicea-eugen

Președintele Comisiei pentru Regulament a Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea (PSD), a declarat miercuri, pentru ȘTIRIPESURSE.RO că cei 20 de deputați neafiliați care au cerut înființarea unui grup parlamentar propriu trebuie să îndeplinească toate condițiile prevăzute în regulament, nu doar cele invocate de aceștia.

Vezi și: BOMBA a fost detonată, ÎN DIRECT, la Rareș Bogdan! Informațiile care aruncă-n aer MEGA-SCANDALUL momentului

Deputatul neafiliat Daniel Constantin a anunţat luni, în plenul Camerei, constituirea grupului parlamentar "Pro Europa", format din 20 de deputaţi neafiliați, din care 16 au candidat pe lista aceluiaşi partid, anume PSD, dar au migrat la partidul Pro România condus de fostul premier Victor Ponta.

După ce plenul nu a luat act de apariția unui nou grup parlamentar, deputații neafiliații au trimis o solicitare către Biroul Permanent al Camerei Deputaților să li se recunoască constituirea noului grup.

Conducerea Camerei a decis, miercuri, să transmită solicitarea către Comisia pentru Regulament, pentru un punct de vedere.

Liderul Comisiei pentru Regulament, Eugen Nicolicea, a declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că neafiliații au prezentat doar prevederile care au crezut că îi avantajează.

  • „Când am înființat, pe vremuri, un grup parlamentar, nu a existat interdicția de astăzi, iar ceea ce au invocat ei, un singur alineat, acela care spune că se constituie din cel puțin 10 membri care au candidat pe aceeași listă, nu este singura condiție. Când citești ceva, nu te oprești unde îți convine. Au uitat să vadă că mai este un articol care spune că deputații neafiliați au dreptul la secretară, mașină, dar nu-și pot face grup. Dacă ai 150 de deputați, dacă aș citi numai ce au zis ei, pot să îmi fac 15 grupuri? Nu pot să fac pentru că scrie că nu poți să ai decât un singur grup. Unul există deja (al PSD - n.red.), ei ar fi al doilea. Ok, ai plecat, ți se aplică articolul cu cei care devin neafiliați”, a spus Nicolicea.

Ce spune Regulamentul Camerei Deputaților

Art. 13 (1) Grupurile parlamentare sunt structuri ale Camerei Deputaţilor formate din cel puţin 10 deputaţi. Ele se pot constitui din deputaţi care au candidat în alegeri pe lista aceluiaşi partid politic, a aceleiaşi formaţiuni politice, pe listele unei alianţe politice sau alianţe electorale şi din deputaţi care au candidat ca independenţi.

(2) Deputaţii unui partid politic sau ai unei formaţiuni politice nu pot constitui decât un singur grup parlamentar.

(6) Deputaţii care părăsesc grupul parlamentar din care fac parte devin deputaţi neafiliaţi, dacă nu se afiliază unui alt grup parlamentar. Deputaţii rămaşi neafiliaţi nu-şi pot constitui un grup parlamentar.

De asemenea, la art. 14 scrie că deputații neafiliați au o serie de drepturi precum:

- li se pune la dispoziție pentru folosinţă comună o sală de şedinţă, logistica adecvată, un autoturism şi personal tehnic compus dintr-un şofer şi o secretară.

- să intervină la dezbaterile generale, respectiv la dezbaterea moţiunilor, printr-o singură intervenţie realizată de un reprezentant comun;

- să delege un reprezentant comun, în calitate de observator fără drept de vot la lucrările Comitetului liderilor grupurilor parlamentare;

- să participe la delegaţiile în străinătate ale grupurilor de prietenie, ale comisiilor permanente sau pe bază de invitaţii personale, cu acordul Biroului permanent.

Citește și: Consultanții au apăsat butonul de panică în PNL / SURSE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.