Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Nicolicea spune că parlamentarii lucrează la un 'draft fezabil' pentru codurile penale - AUDIO

antena3.ro
nicolicea-eugen

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea (PSD), membru în comisia parlamentară specială pentru legile justiției, a declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că lucrările în plenul comisiei, pentru punerea în acord a codurilor penale cu deciziile CCR, vor începe când va exista „un draft fezabil” și că Guvernul nu va avea niciun amestec.

  • Context: Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat luni că săptămâna viitoare trebuie reluată în Parlament dezbaterea asupra modificărilor la codurile penale, subliniind că este vorba despre legi care trebuie adoptate, având în vedere că au trecut şi printr-un control de constituţionalitate.

„Dl Dragnea v-a informat care este stadiul. După declararea neconstituțională a unor articole din coduri, membrii comisiei au lucrat la punerea în acord cu deciziile Curții și comisia va lucra în plen în momentul în care există un draft fezabil care să respecte deciziile Curții, asta a spus dl președinte și ca timp a vorbit de săptămânile următoare. Asta e procedura și dânsul a spus anticipând cam când este gata acest draft”, a spus Eugen Nicolicea.

Întrebat dacă draftul va fi redactat de parlamentari sau va fi o propunere de la Guvern, Nicolicea a răspuns:

„Guvernul nu are nimic de-a face cu punerea în acord în controlul ex-ante, adică înainte de promulgare. În momentul de față avem un proiect, o parte din el a fost declarat neconstituțional, punerea în acord a dispozițiilor se face tot de către Parlament. Comisia nu face parte din Guvern”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.