Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici, motivele care l-au făcut să renunţe la candidatura pentru şefia Curţii de Conturi

Curtea de Conturi

Lupta pentru şefia Curţii de Conturi pare că a fost acerbă şi a făcut "victime". După ce fostul consilier al lui Ponta, economistul Cristian Socol, a decis să-şi retragă candidatura, exemplul i-a fost urmat şi de preşedintele Comisiei pentru buget-finanţe din Senat, Eugen Teodorovici. Fostul ministru a decis să renunţe la luptă, invocând o decizie a Curţii Constituţionale din anul 2010, care arăta că acesta s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate.

Citeşte şi: Incidente VIOLENTE între naţionalişti şi manifestanţii pro-Catalonia, la Valencia. Autorităţile, în ALERTĂ - VIDEO

"Eu vă rog să discutăm şi să supunem chiar la vot înainte să audiem fiecare candidat în parte, mi se pare normal ţinând cont ce înseamnă Curtea de Conturi în orice ţară şi mai ales în România, să cerem un punct de vedere la cei care se pot pronunţa vizavi de vreo stare sau nu de incompatibilitate, adică ANI. Şi să ne spună, ca să evităm orice situaţie neplăcută pe viitor, dacă cei înscrişi, sau cei rămaşi pe o listă scurtă sunt sau nu într-o stare de incompatibilitate, aşa cum Curtea de Conturi a spus-o în 2010", a spus Teodorovici, în cadrul audierilor pentru Curtea de Conturi, potrivit NEWS.RO.

Teodorovici a afirmat că, uitându-se la lista de candidaţi, a observat că foarte mulţi dintre ei se aflau, însă, în aceeaşi situaţie.

Citeşte şi: Mesajul preşedintelui Iohannis în scandalul momentului: 'PSD să-şi vadă de guvernare' - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.