Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici a SEMNAT - Guvernul acordă vouchere de 500 de lei pentru sute de persoane

Inquam Photos/ Octav Ganea
Darius Valcov Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici a semnat contractul pentru finanțare proiect „Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”, prin care peste 7.000 de persoane cu dizabilități vor primi vouchere de până la 5.000 euro pe care le pot utiliza ca să își cumpere echipamente care să îi ajute.

Citește și: Decizie SURPRIZĂ luată de soția lui Mihai Constantinescu - Soluția DISPERATĂ la care recurge

Astfel, mai mult de 7.000 persoane cu dizabilităţi, cu vârsta între 18 şi 65 ani, vor primi vouchere în cuantum de până la 5.000 euro, pe care le pot folosi sa își procure echipamente care să le ușureze viața și să le dea, totodată, șansa la o activitate remunerată: cititoare pentru nevăzători, fotolii rulante, proteze audio, elevatoare, diverse instrumente ajutătoare pentru scriere sau desen dar și instrumente manipulatoare robotizate.

Echipamentele asistive au scopul de a ușura viața persoanelor cu dizabilitati, care se pot reinventa în plan profesional și se pot reintegra social mai bine. Proiectul își propune să ajute persoanele cu dizabilități să își găsească un loc de muncă. În acest scopt va fi acordată o subvenție de 2.250 lei / lună, timp de un an și jumătate, angajatorilor care încadrează persoane cu dizabilităţi.

„Proiect de peste 30 milioane de euro pentru persoanele cu dizabilități în care persoanele cu dizabilități vor fi ajutate să ducă o viață mai bună. Sunt oameni care merită respectul nostru pentru curajul cu care luptă să își depășească limitele și al căror potențial vrem să fie pus în valoare fără barierele societății”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, care a participat la ceremonia de semnare a contractului pentru finanțare a proiectului, joi la Palatul Victoria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.