Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici anunță că e apă de ploaie votul pentru eliminarea supraccizei: 'Nu va scădea prețul'

Guvernul Romaniei
Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici a declarat că este posibil ca prețul carburanților la pompă să nu scadă, în urma eliminării supraaccizei pe carburant. Fostul ministru de Finanțe a precizat că această măsură ar putea declanșa o procedură de infringement din partea Comisiei Europene.

"Noi am dorit și anul trecut scoaterea acestei accize, legat în același timp de plafonarea prețurilor la pompe. Noi toți suntem captivi la pompă iar această reducere nu se va regăsi în costul carburantului. Poate să scadă dar nu este obligatoriu. Țin minte în 2015 la 1 iunie sau 1 iulie, de la 24 la 9% TVA-ul la produsele alimentare, nu s-a regăsit și la produsele respective scăderea acea de TVA. A fost împărțită într-o oarecare măsură între cei care produceau și cei care consumau", a declarat Eugen Teodorovici, miercuri, înainte de ședința CEx PSD.

Citește și: Codul Penal este de partea lui Liviu Dragnea-Cum ar putea fi eliberat mai devreme

Social-democratul a adăugat că este posibilă scăderea ritmului de țară care se va traduce în costuri mai mari de finanțare.

"Nu poți să ții prețul ridicat. Asta însemna că în economie această reducere se ducea către tot ce înseamnă cost utilități, produse, absolut tot se regăsea în economie. Dar astăzi va fi un impact, anul viitor mai ales, de 3 – 3 miliarde și ceva de lei, care se vor adaugă la ceea ce guvernul deja a anunțat. Ceea ce va avea ca și consecință, eu îmi doresc să nu fie așa, o scădere a ritmului de țară, ce se va traduce prin costuri mai mari de finanțare și multe altele", a completat Teodorovici.

Citește și: Ludovic Orban și-a făcut publică declarația de avere-Cât este de bogat, de fapt, premierul României

Fostul ministru de Finanțe a mai spus că promulgarea legii care elimină supraaciza la carburant ar putea duce la demararea unui proceduri de infringement din partea Comisiei Europene.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede eliminarea supraaccizei la carburant, precum și eliminarea supraimpozitării pentru contractele de muncă part-time.

Citește și: Cel mai bogat ministru din cabinetul Orban-Ce avere are Monica Anisie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.