Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici: Deficitul bugetar la 7 luni este de 1,26% din PIB. ANAF, record de colectare

Inquam Photos / Octav Ganea
Eugen Teodorovici

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat miercuri că deficitul bugetar la 7 luni este de 1,26% din Produsul Intern Brut (PIB), iar execuția bugetară va fi publicată joi pe site-ul ministerului, cu întârziere, scrie Mediafax.

„Deficitul la 7 luni de zile este 1,26 (n.red. - % din PIB), adică sutem exact în parametrii pe care Parlamentul, Guvernul i-a anticipat, i-a aprobat, așa că nu trebuie să fie niciun fel de element de risc. Mai mult, la rectificare, veți vedea că sunt prinși, este foarte important pentru partea de locale, pentru primării, tot ceea ce au primăriile alocat pentru investiții, până la finalul acestui an. Acest Guvern nu va spune niciodată «Nu» sau «Nu se poate» la ceea ce înseamnă pentru investiții”, a afirmat Teodorovici, la Antena 3.

Ministrul Finanțelor a subliniat că execuția bugetară la 7 luni arată bine, chiar dacă este publicată cu întârziere. Data de publicare a execuției bugetare lunare este 25 a lunii următoare.

Citește și: Eugen Teodorovici: Guvernul va veni cu o procedură privind amnistia fiscală, dar poate o numim restructurare financiară

„ANAF-ul a făcut un pas important în direcția pe care am impus-o, și-anume de a crește partea de colectare. Am spus că mă orientez foarte mult și sunt foarte atent la TVA, accize, taxe vamale, în mod special aceste trei elemente și că țin foarte mult ca, până la final de 2018, planul pe care Legea 2/2018, legea bugetului, a fost aprobată, să fie respectat la leu. Văd că deja ANAF-ul începe să se miște foarte bine în această direcție și este un record de colectare de la înființarea ANAF-ului până în prezent”, a detaliat Teodorovici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.