Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici profețește un BLOCAJ al lui Klaus Iohannis: Cred că va întoarce Legea bugetului

Inquam Photos / George Calin
eugen teodorovici

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a declarat, duminică, că este foarte probabil ca președintele Klaus Iohannis să trimită proiectul de buget spre reexaminare Parlamentului, precizând că, în cazul în care șeful statului are neclarități, îl poate suna.

Citește și: Cum votează românii pe regiuni și în funcție de rural/urban. PSD conduce autoritar în Muntenia și Moldova. PNL adjudecă Ardealul/ INFOGRAFIE

"Sincer nu înțeleg care sunt argumentele, măcar văd și eu un argument (...) Nu am vorbit pentru că nu m-a sunat, nu am avut acest dialog. Cred că atunci când dânsului îi e ceva neclar, eu așa am cugetat de fiecare dată, întreabă (...) Dacă erau neclarități, foarte bine, nu domnia sa că poate e prea sus, dar un consilier al domniei sale poate să mă sune, are telefonul meu mobil, oricând. (...) La felul în care declară domnia sa, mă aștept să-l întoarcă înapoi (proiectul de buget - n.r.), o să avem discuția și în Guvern pentru a vedea exact pentru un astfel de scenariu ce avem de făcut pentru a nu bloca investițiile", a afirmat Eugen Teodorovici, duminică seara, la Antena 3.

Ministrul Finanțelor a mai spus că nu înțelege cum e posibil ca președintele Iohannis să spună că Guvernul neglijează proiectul de buget.

"Deci dacă noi în acest an avem plus 50 de miliarde de lei pentru investiții, cum să spui că neglijăm, dacă educația în acest an are 47% mai mult ca buget față de anul trecut, că noi am aranjat cu sindicatele din educație că vom crește față de anul trecut cu 15% și creșterea este de 47% pentru educație, la sănătate cu 12%", a completat Teodorovici.

Cu altă ocazie, ministrul Finanțelor Publice spunea, vineri, că un consilier al președintelui Klaus Iohannis a sunat la angajații din minister pentru a cere informații, precizând că s-ar fi aștept să fie sunat el.

Reacția lui Teodorovici vine după ce președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, referitor la bugetul adoptată de Parlament, că proiectul arată disprețul total al coaliției față de așteptările românilor, criticând creșterea excesivă a fondurilor alocare partidelor.

Șeful statului a reamintit că PSD-ALDE au întârziat nepermis de mult cu adoptarea bugetului pentru anul curent, fiind o întârziere fără precedent. Președintele României a mai spus că bugetul este bazat pe surse finanțare speculative și că cei din coaliție neglijează persoanele cu dizabilități și copiii orfani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.