Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici recunoaște că statul NU RECUPEREAZĂ niciun leu prin noua legea a insolvenței: 'Nu am luat în calcul recuperări din cele 63 de miliarde' -VIDEO

teodorovici

Guvernul a adoptat, joi, în şedinţa de Guvern, Ordonanţă de Urgenţă prin care se va modifica legislaţia privind insolvenţa. Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, spune că statul nu și-a propus să recupereze vreun leu din cele 63 de miliarde de lei pe care firmele le au datorii.

Teodorovici a ținut să răspundă și celor care acuză noua lege că încalcă directive europene. El a precizat că OUG se va aplica pentru toate firmele aflate în procedura de insolvență.

Citește și: Dragnea a vorbit despre noua lege a pensiilor! Ce crede acesta

”Nu am luat în calcul vreo recuperare de bani din cele 63 de miliarde de lei. Orice vine în plus, e de bine. Vom determina statul să trimită oameni responsabili în companiile de stat, care riscă să intre în insolvență sau faliment, pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Așa e normal față de concurenții din piață, toți trebuie să aibă aceleași reguli. Nu e niciun fel de încălcare a normelor europene. Nu e nicio discriminare. Sunt situații clar delimitate de lege prin care statul poate să își transforme în acțiuni creanțele, este vorba despre companiile strategice. Nu e nicio încălcare a prevederilor europene, dacă e cineva care poate să o facă, o să vedem.

Legea nu se va aplica retroactiv. Se vor aplica tuturor firmelor care au început procedurile pe cele două legi, din 2006 și sin 2014.”, a spus Eugen Teodorovici.

Citește și: TAROM a depășit Air France, British Airways și Lufthansa! Detalii interesante .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.