Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac îi etichetează pe Iordache și Toader drept 'avocații lui Liviu Dragnea', după decizia CCR pe codurile penale

Mediafax
tomac eugen pmp

Eugen Tomac a declarat, luni, pentru Mediafax, că Parlamentul trebuie să ia act de decizia CCR privind neconstituționalitatea modificărilor aduse codurilor penale. Liderul PMP a adăugat că în decizia CCR arată rodul muncii lui Tudorel Toader și Florin Iordache, „avocații lui Liviu Dragnea”.

„Parlamentul trebuie sa ia act de decizia CCR exprimata in unanimitate, clară și explicită, in ceea ce privește multdiscutatele modificari ale Codurilor penale și de procedura penală. Politica penală, care a fost principalul program de guvernare al PSD in ultimii ani, nu poate fi făcută selectiv și in funcție doar de agenda celor care au crezut că astfel se pot salva. Curtea Constituțională spune expres că toate articolele declarate neconstituționale trebuie ajustate și totul trebuie făcut cu buna credință, nu asa cum a dictat Dragnea. Tudorel Toader și Florin Iordache sunt personaje care vor rămâne in memoria colectivă drept avocați ai lui Dragnea și rodul muncii lor selective și de rea credință își vede rezultatul in aceasta decizie a CCR”, a declarat Eugen Tomac, pentru MEDIAFAX.

Liderul PMP a afirmat că Parlamentul trebuie să modifice codurile penale în mod transparent și onest.

„România are nevoie de legi penale clare, prin care societate să poată fi apărată de cei care comit infracțiuni cu intentie și să-i apere pe cei care sunt nevinovați. In concluzie, Parlamentul trebuie sa treacă la treaba in mod transparent și onest, plecând de la premisa că slujește binele public și nu interesele unui clan politic cu interese evidente in justiție”, a adăugat Tomac.

Curtea Constituțională a admis, luni, sesizările de neconstituționalitate formulate de PNL - USR și de președintele Klaus Iohannis asupra modificărilor aduse de Parlament Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

Citește și: Informații bombă din raportul MAI: filmul complet al celor 5 discuții telefonice dintre Alexandra Măceșanu și autorități .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.