Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac: 'Marea Britanie tratează în mod inegal cetățenii europeni atunci când aceștia doresc să acceadă la piața forței de muncă'

PMP
Eugen Tomac

Președintele PMP, Eugen Tomac a tras un semnal de alarmă asupra discriminării românilor în Marea Britanie. Tomac susține că cetățenii români sunt discriminați atunci când este vorba despre accederea pe piața locurilor de muncă. Președintele PMP susține că a solicitat Comisiei Europene să intervină pentru a opri discriminarea celor peste 500.000 de cetățeni români din Regatul Unit.

„Consecințele negative ale Brexit ne obligă să veghem continuu la protejarea comunității românești din Marea Britanie. În acest sens, am inițiat o procedură prin care am solicitat Comisiei Europene să intervină pentru a opri discriminarea celor peste 500.000 de români de către guvernul de la Londra. Marea Britanie tratează în mod inegal cetățenii europeni atunci când aceștia doresc să acceadă la piața forței de muncă.

Citește și: Lovitură în plin pentru bugetari! Premierul Cîțu anunță dispariția unor sporuri

În prezent, cetățenii români, precum și cei din Bulgaria, Estonia, Lituania și Slovenia, nu beneficiază de o reducere de 55 lire la plata taxei pentru viza de muncă în Marea Britanie, în timp ce solicitanții din celelalte 22 de state membre ale UE se bucură de această facilitate. Se propagă, astfel, un sistem discriminatoriu în ceea ce privește accesul la piață forței de muncă în rândul cetățenilor UE.

Comisia Europeană ar trebui să abordeze ferm și fără concesii subiectul privind tratamentul diferențiat aplicat de către Marea Britanie și să își folosească toate instrumentele politice și juridice pentru a proteja dreptul la muncă și drepturile conexe ale tuturor cetățenilor europeni, fără niciun fel de discriminare.

Demersul pe care l-am inițiat este susținut de către colegii mei, deputații PPE în Parlamentul European: Traian Băsescu, Siegfried Mureșan, Rareș Bogdan, Marian-Jean Marinescu, Gherghe Falcă, Cristian Bușoi, Vasile Blaga, Dan Motreanu, Daniel Buda, Lorant Vincze, Vlad Nistor și Mircea Hava”, a scris Tomac pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.