Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac: 'Negociatorii PE și ai Consiliului UE au reușit să ajungă la un Acord istoric'

Lumea Politică
Eugen Tomac

Negociatorii Parlamentului European și ai Consiliului UE au reușit să ajungă la un Acord istoric, afirmă europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP: „Ultimul pas pentru intrarea în vigoare a noului buget este ratificarea acestuia de către Consiliul UE și Parlament”.

„Tocmai s-a încheiat dezbaterea din Parlamentul European pe marginea Bugetului multianual al UE pentru 2021-2027. Negociatorii Parlamentului European și ai Consiliului UE au reușit ieri (marți - n.r.) să ajungă la un Acord istoric, astfel încât acordarea și împărțirea banilor în următorii 7 ani să fie echitabilă și suficientă în condițiile acestei crize fără precedent”, scrie pe Facebook Eugen Tomac, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Mare atenție! Declarația pe propria răspundere este valabilă numai în format fizic

El precizează că 16 miliarde de euro în plus față de suma convenită la summit-ul din iulie au fost obținuți de Parlamentului European după negocieri, „bani pentru cetățenii europeni și pentru nevoile lor”.

„De exemplu, programul de Sănătate se triplează până la valoarea de 5,1 miliarde de euro, comparativ cu 1,7 agreate în vară. Programul de cercetare Horizon a primit 4 miliarde în plus față de cele 84,9 miliarde. Programul Erasmus - în plus cu 2,2 miliarde. Concret, asta înseamnă că 1 milion mai mulți tineri vor putea fi beneficiarii acestuia. Programul destinat sprijinului democrației și a drepturilor omului se dublează la 1,6 miliarde, spre a ne asigura că banii europeni ajung la statele care au respect pentru statul de drept. Semnalul pe care aceste cifre îl transmit este clar. Sănătatea, educația și cercetarea sunt domenii prioritare pentru Uniunea Europeană, la fel cum ar trebui să fie și pentru România. Ultimul pas pentru intrarea în vigoare a noului buget este ratificarea acestuia de către Consiliul UE și Parlament”, conchide liderul PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.