Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac: Opriți-l pe Frans Timmermans! Ne spune pe un ton brutal să închidem toate minele

facebook
Eugen Tomac

Europarlamentarul Eugen Tomac susține că Frans Timmermans, comisar european, nu face decât să crească euroscepticismul prin declarațiile sale referitoare la obligația de a închide tot sectorul minier din România și Europa.

Citește și: Scandal între Diana Șoșoacă și Grigore Cartianu, în direct la TV: Șoșoacă a plecat din emisiune/VIDEO

”Opriți-l pe Timmermans!

Discursul de ieri a lui Frans Timmermans este de-a dreptul periculos și nu are mimic în comun cu misiunea pe care și-a asumat-o.

Ca să citez din tonul brutal pe care l-a folosit, spunându-ne într-un mod ultimativ că România trebuie să desființeze toate minele, cred că acest comisar socialist trebuie oprit să mai vină, în plină pandemie, să mai spună cuiva că trebuie să închidă industrii întregi sau să concedieze cetățenii.

Un asemenea discurs nu face decât să submineze proiectul european, să crească valul de populism în toată Europa și să le ofere o nouă platformă extremiștilor care se hrănesc din ură și demagogie.

Refuz să cred că Timmermans vrea să fie un gropar al Europei, dar dacă în mod real vrea să sprijine protejarea mediului, ar fi mult mai util dacă ar explica ce va face UE pentru zonele miniere din toată Europa și apoi să-i convingem pe oameni că pot avea un viitor și fără minerit.

Până atunci, consider acest discurs adresat în plină criză de sănătate publică este unul lipsit de responsabilitate și care lovește direct în temelia proiectul european.

In această perioadă dificilă trebuie să-i asigurăm pe oameni că avem resurse pentru a construi un mediu mai sănătos fără a lasă pe nimeni în urmă și că putem crea cât mai multe locuri de muncă la noi acasă, în România.”, scrie Eugen Tomac.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.