Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Eugen Tomac se revoltă după atitudinea lui Klaus Iohannis: 'Nu putem rămâne resemnați! Iohannis, pas cu pas, pleacă. Noi rămânem!'

Inquam Photos / George Calin
Klaus Iohannis

„Nu putem rămâne resemnați cu dreptatea în mână”, afirmă europarlamentarul Eugen Tomac, liderul PMP, după declarațiile președintelui Klaus Iohannis, care a afirmat că nu este de acord cu boicotarea firmelor austriece și nici cu atacarea deciziei din Consiliul JAI la Curtea de Justiție a UE, inforemază Mediafax.

„Președintele Iohannis ne anunță următoarele: Boicot - nu, CJUE - nu, Presiune publică - nu. Care este planul, ce facem mai departe? Nimic despre ce facem, doar enunțuri care nu schimbă nimic. Nu putem rămâne resemnați cu dreptatea în mână. Revolta românilor împotriva lui Nehammer este justificată. Cancelarul austriac știa că prin acest veto samavolnic va arunca în aer relația noastră cultivată de ani buni.”, scrie pe Facerbook Eugen Tomac.

El adaugă că „România merită să fie apărată inteligent și ferm până la capăt”.

„Iohannis, pas cu pas, pleacă. Noi rămânem”, încheie Tomac.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că nu este de acord cu boicotarea firmelor austriece și nici cu atacarea deciziei din Consiliul JAI la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Iohannis a vorbit despre problemele care trebuie rezolvate pe cale diplomatică.

Mai multe companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor își mută conturile de la BCR, cu acționariat austriac, la CEC Bank, a afirmat marți ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Au găsit condiții mai bune”.

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a cerut săptămâna companiilor de stat să-și închidă conturile de la Raiffeisen și Erste: „comportamentul Austriei a fost sfidător, revoltător, afgresiv și nesimțit la adresa României”.

Austria a blocat, joi, în Consiliul Justiție și Afaceri Interne aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.