Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputatul PSD Gabriela Zoană îl critică pe Klaus Iohannis: ‘Și-a lipit Constituția României pe tălpile pantofilor’

Gabriela Zoană

Eurodeputatul PSD Gabriela Zoană îl critică în termeni duri pe președintele Klaus Iohannis, după ce șeful statului a respins cele două nominalizări ale PSD în Guvern. Gabriela Zoană îl acuză pe Iohannis de comportament „iresponsabil”, de „blocaje instituționale” și de comportament „anormal”.

Citește și: Eurodeputat român despre combaterea antiseminismului: 'Este timpul ca statele UE să ia măsuri mai concrete pentru a proteja comunitățile evreiești'

„Iohannis este un președinte iresponsabil prea mare pentru o Constituție a României atât de mică – deși i-ar putea intra fără probleme în buzunar, a preferat să și-o lipească pe tălpile pantofilor. Ca legiuitor constituant, încerci să prevezi anumite comportamente instituționale. Din păcate, cei care au creat Constituția României nu puteau să prevadă un comportament iresponsabil de tipul celui pe care îl adoptă acum Iohannis. Prin urmare, legea fundamentală a statului român este călcată în picioare de primul om în stat. Își permite și o face, pe cheltuiala poporului român.

Ca o paranteză, Constituția României a reușit să treacă cu bine peste perioada Băsescu, atunci când unii spuneau că președintele jucător se folosea de toate subterfugiile pentru a eluda spiritul (nu și litera) Constituției. Iată că înregistrăm o premieră – perioada Iohannis, una care va rămâne de tristă amintire pentru România, o perioadă definită de blocaje instituționale și marcată de caracterul politic obtuz al locatarului de la Cotroceni. Din păcate, legile țării sunt făcute pentru a creiona comportamente normale. Nu putea Constituția, prin excepție, să prevadă ce anume poate fi făcut în cazul unor comportamente anormale ale primului om în stat”, a spus Gabriela Zoană într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.