Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europa ar trebui să se concentreze pe propria politică de securitate - Retragerea SUA şi a Rusiei din INF este un avertisment

www.tehnomil.net
sistem rachete Himars

În loc să arate cu degetul spre Est sau spre Vest, europenii ar trebui, în sfârşit, să se trezească din inactivitatea lor visătoare în privinţa politicii de securitate şi să-şi urmărească propriile interese, apreciază cotidianul german Rhein-Zeitung într-un editorial publicat luni, informează dpa preluată de Agerpres.

Ziarul german vede retragerea SUA şi a Rusiei din INF (Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare) drept un avertisment adresat Europei de a-şi asigura propria politică de securitate. O astfel de abordare proprie nu ar trebui să excludă posibilitatea ca preşedintele american, Donald Trump, şi omologul său rus, Vladimir Putin, să ajungă la un acord, cu preţul propriei lor securităţi europene.

"Europenii trebuie să accepte faptul că umbrela nucleară a americanilor a devenit neuniformă. Acum este mai important ca oricând ca europenii să-şi dezvolte propria identitate de securitate", apreciază Rhein-Zeitung.

La 1 februarie, SUA au anunţat retragerea unilaterală din INF, reproşând Rusiei că încalcă acest acord încheiat în 1987, iar Rusia a răspuns la 2 februarie, adoptând o decizie similară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.