Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europa spune STOP refugiaților: 'Nu vom mai permite NICIODATĂ sosirea necontrolată'

www.panorama.com.al
refugiati imigranti

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că unul dintre obiectivele importante ale Uniunii Europene la summitul desfăşurat vineri la Bratislava este "de a nu mai permite niciodată sosirea necontrolată de refugiaţi", transmite EFE.

Fostul premier polonez a declarat, la finalul summitului, că Europa trebuie să preia din nou controlul asupra frontierelor sale în conformitate cu principiile spaţiului de liberă circulaţie Schengen.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în lotul național de gimnastică: Două sportive îl acuză pe medicul lotului de abuz sexual

La acest summit, organizat pentru a configura viitorul şi priorităţile unei Uniuni Europene cu 27 de membri, fără Marea Britanie, una dintre teme a fost modul în care trebuie abordată criza migraţiei. "Nu trebuie să mai permitem niciodată sosirea necontrolată de refugiaţi şi (trebuie) să punem controlul frontierelor noastre din nou sub umbrela sistemului Schengen", a spus Tusk, care a asigurat că frica şi nesiguranţa resimţite de mulţi cetăţeni europeni sunt reale şi sunt chestiuni care trebuie abordate şi soluţionate.

"Faptul că milioane de europeni nu se simt în siguranţă este real. Sunt preocupaţi de lipsa de control, există temeri din cauza imigraţiei, terorismului şi viitorului economic şi social", a recunoscut el. Tusk a mai recunoscut şi că UE "nu este perfectă", dar a adăugat că toţi liderii UE sunt de acord că Uniunea este cel mai bun edificiu care există în prezent. "Suntem hotărâţi să nu mai repetăm greşelile trecutului şi să avansăm pe bază de soluţii în Europa celor 27. Lucrurile nu vor mai fi ca până acum", a promis Tusk.

Citește și: Rusia a blocat accesul la cele mai cunoscute site-uri porno: Ce stă în spatele deciziei

Preşedintele Consiliului European a declarat că "trista" ieşire a Marii Britanii din UE a deschis o dezbatere sinceră cu privire la rădăcinile actualei situaţii politice din interiorul blocului comunitar. El s-a referit şi la "foaia de drum" aprobată vineri la Bratislava, în care sunt incluse şi alte chestiuni, precum acordul cu Turcia pe tema refugiaţilor, sprijinul ţărilor în lupta împotriva terorismului, o mai mare cooperare economică, investiţii şi mai multe opţiuni pentru tinerii europeni, titrează agerpres.ro.

Citește și: Biserica Ortodoxă e prinsă într-un nou SCANDAL: Ierarhii vor o biserică la Babele, zonă în care e interzisă ridicarea de construcții

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.