Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europa va fi blocată cu gaze naturale americane timp de mai multe decenii

energyintel.com
gnl gaze sua

Când Rusia și-a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei anul trecut, Europa a trebuit să se lupte pentru gaze naturale dintr-o țară împotriva căreia o mare parte a continentului nu se afla într-un război proxy. Exportatorii americani de gaz natural lichefiat au fost mai mult decât fericiți să intensifice, exporturile către Europa crescând cu aproximativ 141% din 2021 până în 2022, scrie heatmap.news.

Și se pare că dependența europeană de exporturile de gaze naturale din Statele Unite nu va dispărea prea curând. Bloomberg a raportat astăzi că o mare utilitate germană, Uniper, a negociat un acord GNL până la sfârșitul anilor 2030.

Europa este blocată între angajamentele sale agresive privind clima și nevoia sa durabilă de gaze naturale, o nevoie pe care sectorul de export de petrol și gaze al Americii este dornic să o satisfacă, chiar dacă Statele Unite au în cele din urmă o politică privind schimbările climatice care vizează tranziția economiei sale interne către emisii mai scăzute.

Ditte Juul Jørgensen, directorul general pentru energie al Comisiei Europene, a declarat pentru Financial Times că "vom avea nevoie de câteva molecule fosile în sistem în următoarele două decenii. Și în acest context, va fi nevoie de energie americană", indicând faptul că, în ciuda eforturilor intense ale Europei de a trece la surse regenerabile, 4 combustibilii fosili importați vor juca un rol important în economia lor, chiar dacă se apropie de mijlocul secolului.

În timp ce Europa ecologistă își reafirmă dependența de gazul natural american, grupurile verzi din Statele Unite nu au fost niciodată mai precaute față de industria gazelor naturale, care a trecut de la un "combustibil de punte" în ochii unor ecologiști la un colos fracturat care se scurge metan.

Influentul activist de mediu și scriitor Bill McKibben a semnalat în New Yorker viitoarea decizie de licențiere pentru Calcasieu Pass 2, un terminal de export GNL planificat să fie construit de-a lungul terminalului existent Calcasieu Pass din sud-vestul Louisianei, care ar exporta 20 de milioane de tone metrice de gaz natural lichefiat pe an. El a numit proiectul un "poster pentru petrocapitalismul în stadiu avansat" care "ar ajuta la blocarea dependenței planetei de combustibilii fosili cu mult peste ceea ce oamenii de știință au identificat ca fiind punctul de rupere pentru sistemul climatic".

Din cele 9,25 milioane de tone metrice pe care Venture Global, compania din spatele proiectului, a declarat că le-a contractat deja pentru a le vinde, aproximativ o treime vor merge în Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.