Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar, avertisment SUMBRU: Este un 'război hibrid' între Marea Britanie și România

avertisment

O reţea infracţională internaţională a permis intrarea a mii de imigranţi ilegali, din Rusia, Ucraina şi Europa de Est, în Marea Britanie, folosind paşapoare româneşti false, potrivit The Times.

Europarlamentarul PSD, Ioan Mircea Pașcu, a reacționat pe contul său de Facebook și spune că România a devenit o țintă pentru Marea Britanie.

Britanicii sunt terifiați: Mii de imigranți folosesc ilegal pașapoarte false românești

De asemenea, cataloghează scandalul pașapoartelor românești false ca fiind un „război hibrid”, care are loc înainte de referendum, iar dacă „britanicii ies din UE, România va fi considerată una din cauze, rămânând astfel stigmatizată pe veci”.

Totodată, europarlamentarul acuză serviciile secrete românești pentru neimplicare în acest scandal: „am o mica intrebare: "serviciili" noastre chiar nu au stiut nimic? Sau sunt ocupate complet cu "lupta anti-coruptie"? Ca, asa ocupate cum sunt, ne fac altii arsice intre timp!”

Noi probleme penale pentru Traian Băsescu: E implicată toată familia fostului preşedinte

Vreti sa vedeti pe viu cum functioneaza "razboiul hibrid" atunci cand devii tinta?

Priviti:

"Potrivit reporterilor britanici, banda încasa 1.000 de lire de sterline pentru furnizarea unui paşaport românesc, care îi permite cumpărătorului să lucreze în orice stat membr UE.

Un jurnalist al publicaţiei londoneze [The Times], Kateriba Kravtsova, a reuşit să contacteze membrii grupării, care au publicat anunţuri cu paşapoarte româneşti de vânzare într-un ziar în limba rusă din Marea Britanie. Kravtsova s-a întâlnit la Londra cu un intermediar, Oleg Grişko. Acesta s-a lăudat că mii de oameni din alte ţări au primit cetăţenie română cu ajutorul său şi chiar i-a prezentat un fost client jurnalistei.. “Este aproape legal”, a adăugat el. Grişko a ajutat-o pe jurnalista sub acoperire să meargă în România, unde s-a întâlnit cu creierul operaţiunii, Grigori Volkov, care s-a lăudat în faţa jurnalistei că a procesat zece cereri într-o singură dimineaţă."

Deci, operatiune ruseasca 100 %: de la "jurnalista britanica" de la The Times, nu vreun ziar de provincie, Kravtsova, prin intermediarul Grisko, la capul retelei din ... Romania, dl Volkov!

Unde are loc "operatiunea"? In Marea Britanie! Adica tocmai acolo unde suntem huliti pe toate drumurile, pt ca avem de gand sa le umplem tara cu romani!?

Cand? Cu doua zile inainte de referendum!

(De ce sa iti dezvalui propria "afacere", care iti aduce bani cu carul - cate 1000 de lire de pasaport - aruncand-o practic in aer, daca nu ai organizat-o exact in acest scop?)

Consecinta? IN CAZ CA BRITANICII IES DIN UE, ROMANIA VA FI CONSIDERATA UNA DIN CAUZE, RAMANAND ASTFEL STIGMATIZATI PE VECI!

Daca lucrurile s-ar fi desfasurat numai in Marea Britanie, mai puteai argumenta credibil ca este vorba de o operatiune ruseasca tipica de compromitere a Romaniei, dar cand ea incepe pe teritoriul Romaniei, in birourile unei autoritati romanesti, e aproape imposibil de pretins ca nu esti si tu implicat ...

Am o mica intrebare: "serviciili" noastre chiar nu au stiut nimic? Sau sunt ocupate complet cu "lupta anti-coruptie"? Ca, asa ocupate cum sunt, ne fac altii arsice intre timp!”, a notat europarlamentarul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.