Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar:Ce avantaje poate obține România de pe urma Brexit

al-jazeera.com
brexit

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și Libertăților din Parlamentul European, a declarat cu referire la Brexit că ”din păcate, avertismentele noastre de un an de zile nu au fost luate în seamă. Construcția europeană trebuie să sufere o reformă radicală. Putem vorbi chiar de o reconstrucție europeană care să se bazeze într-adevăr pe suveranitatea și egalitatea statelor naționale”.

Lovitură de teatru: Britanicii au votat pentru IEȘIREA din UE/ Cum s-a votat pe regiuni

Pe de altă parte, Forța Națională, singurul partid din România afiliat la gruparea naționaliștilor europeni, vede Brexitul ca pe o oportunitate de a câștiga mai multe drepturi pentru România și a cerut ca statul român să obțină un statut mai bun în cadrul Uniunii prin ”renegocierea Tratatului de Aderare la UE și a raportului dintre statul suveran România și Uniunea Europeană”, acest lucru fiind posibil ”pentru că dușul rece al referendumului va obliga decidenții UE să fie mai atenți la solicitările statelor membre”.

”Dacă nu vom interveni acum pentru a obține, în sfârșit, un statut de țară cu drepturi depline în UE, vom rata un moment istoric. Intrarea României în UE s-a făcut în grabă și în condiții dezavantajoase pentru că, la momentul respectiv, circumstanțele nu ne erau favorabile. Acum avem șansa de a întoarce aceste circumstanțe în favoarea noastră pentru a ne apăra interesele strategice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Forței Naționale Clement Sava cu referire la Brexit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.