Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar: Cele 16 mini-SIIJ-uri rup din competențele DNA, exact opusul rapoartelor MCV

medpagetoday.com
justitie masca

Europarlamentarul USR Alin Mituța consideră că legea promovată de Guvern pentru desființarea SIIJ ține România departe de aderarea la spațiul Schengen.

„PSD și PNL ne țin departe de Schengen. Dacă nu vom intra nici anul ăsta în Schengen, trebuie să înțelegem cu toții de ce. NU din cauza lui Macron, nu din cauza nemților, nu din cauza olandezilor cărora „le e frică de portul Constanța” sau din cauza „Bruxelles-ului”, ci din cauza acestui guvern care crede că poate prosti lumea cum credea și Dragnea, pe vremuri.

Mai concret, în loc să desființeze acea secție specială pentru magistrați (SIIJ), lucru cerut de toată lumea, inclusiv în rapoartele MCV, guvernul a „rezolvat” problema desființând SIIJ dar creând 16 mini-SIIJ-uri, cu aceleași competențe. Mai mult, comunicatul de astăzi al DNA spune clar că prin ordonanța adoptată ieri, aceste mini-SIIJ-uri rup din competențele DNA și fragmentează lupta împotriva corupției. Adică exact opusul a ceea ce ne cere UE în rapoartele MCV ca o condiție de facto pentru a fi primiți în spațiul Schengen”, a scris europarlamentarul, marți, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.