Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar: Educația trebuie privită ca o investiție, nu ca un cost

Victor NEGRESCU

Cu prilejul deschiderii anului școlar, europarlamentarul Victor Negrescu a cerut, în plenul Parlamentului European, ca forurile decidente să înceteze să mai privească educația ca pe un cost, când, de fapt, este vorba despre ”o investiţie în felul în care va arăta lumea şi în modul în care copiii noştri îşi pot realiza visele”.

PERCHEZIŢII: Ofiţerii anticorupţie au descins la un post de poliţie

"Astăzi peste 3 milioane de elevi şi preşcolari au început un nou an şcolar în România. Ca în fiecare an ne gândim în ce măsură sistemul educaţional oferă un viitor mai bun copiilor noştri. De prea multe ori educaţia este privită ca un cost când de fapt este o investiţie în felul în care va arăta lumea şi în modul în care copiii noştri îşi pot realiza visele. Această abordare face ca, dincolo de scopul educaţiei, să finanţăm cifre în loc să ne preocupăm de elevi, să contabilizăm matematic destinele în loc să îi îndrumăm pe tinerii noştri şi să rămânem blocaţi în mecanisme birocratice în loc să adaptăm sistemul la nevoile de astăzi", a subliniat europarlamentarul social-democrat în Parlamentul European.

VIDEO/PSD joacă la rupere cu tehnocrații: schimbări MAJORE la salarizarea bugetarilor

În acest context, Victor Negrescu a atras atenția asupra campaniei inițiate recent de Partidul Socialiștilor Europeni (PES), denumită European Youth Plan (Pactul pentru Tineri), prin care sunt propuse mai multe măsuri pentru facilitarea accesului tinerilor la educație și locuri de muncă, precum și pentru reducerea săraciei cu care se confruntă foarte mulți copii în Europa.

”Stânga europeană, prin vocea Partidului Socialiştilor Europeni, a propus o serie de măsuri prin Pactul pentru Tineri prin care încearcă să convingă decidenţii europeni că este nevoie de o acţiune concertată, coerentă şi consistentă în viitorul tinerei generaţii. În calitate de tânăr europarlamentar, cred că este de datoria mea să vă spun astăzi că tinerii din România îşi doresc ca educaţia să devină o competenţă a Uniunii Europene şi astfel o prioritate pe agenda europeană”, a mai subliniat europarlamentarul.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.