Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar: MAE să ceară explicaţii ambasadorului grec la Bucureşti

mae

Ministerul român de Externe ar trebui să ceară explicaţii ambasadorului grec la Bucureşti, după ce Vladimir Putin a ameninţat România şi Polonia pe tema scutului antirachetă, într-o conferinţă de presă comună cu premierul grec, Alexis Tsipras, la Atena. Declaraţia a fost făcută  de eurodeputatul PSD Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al PE şi fost ministru al Apărării.

În opinia lui Ioan Mircea Paşcu, "singura chestiune care rămâne să spunem aşa în suspans este că această declaraţie a fost făcută cu un premier al unei ţări membre NATO, care e aliat cu noi şi pe care nu l-am auzit să fi contracarat cumva această chestiune. Până la urmă, Grecia şi domnul Tsipras sunt aliaţi cu noi, cu România şi cu Polonia, nu cu Rusia şi ca atare nu văd de ce tăcerea lui, care înseamnă de fapt o acceptare implicită a acestei ameninţări poate să fie tolerată. Eu am şi sugerat Ministerului de Externe să ceară nişte explicaţii legate de aceste chestiuni ambasadorului elen la Bucureşti".

Fostul ministru al Apărării crede că "ruşii n-au ce să facă în momentul de faţă. Ori lansează un atac, ceea ce e o nebunie şi e de neconceput ori n-au decât să continue cu asemenea ameninţări (...). După părerea mea, politic vorbind, au mers până la capăt, adică o ameninţare maximă, printr-o declaraţie politică, venită de la cel mai înalt nivel, de la preşedintele Rusiei şi aşteaptă probabil o reacţie la această chestiune la summit-ul de la Varşovia".

Întrebat, la RFI, dacă va face vreun demers în PE, Ioan Mircea Paşcu a răspuns: "În Parlamentul European, sigur că da, am putea să întrebăm, pentru că suntem împreună cu Grecia ţară membră a Uniunii Europene, putem pune această întrebare, pentru ce premierul Greciei tolerează asemenea declaraţii la adresa unor state membre ale UE şi aliate cu Grecia în NATO".

Vicepreşedintele PE spune că "Rusia chiar şi atunci când practică politica băţului, a bâtei şi a morcovului, de fapt ea nu practică o asemenea politică, ea are două beţe, unul mai mare şi unul mai mic şi favoarea pe care ţi-o face e să te bată cu băţul mai mic".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.