Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar PNL, reacție la apelul lui Dăncilă: 'Desemnarea unui comisar bun este o onoare, desemnarea unui comisar slab ar fi o rușine'

epochtimes-romania
siegfried muresan

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan reacționează marți, pe Facebook, după ce Dăncilă a făcut un apel către toți europarlamentarii români să susțină candidatura Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european. El lasă să se înțeleagă că Rovana Plumb ar fi un „comisar slab”, iar desemnarea acesteia ar fi o „rușine” pentru România.

Raluca Prună îi dă peste nas lui Dăncilă: 'Pe Kovesi care a ajuns în pole position pe merit au faultat-o. De ce ar trebui susținută Plumb acum?'

„Prim-ministrul Viorica Dancila și viceprim-ministrul Mihai Fifor declară că numirea Rovanei Plumb în funcția de comisar european este “un câștig,” “o reușită,” “o onoare” pentru România.
Adevărul este următorul: desemnarea unui comisar european din partea României nu este onoare în sine, ci este obligație conform tratatelor europene.
Onoare ar fi desemnarea unui comisar european din partea României care să fie integru, care să fie competent, care să obțină un portofoliu important și care să facă cinste României în următorii cinci ani în toate colțurile Europei.
Desemnarea unui comisar bun este o onoare desemnarea unui comisar slab ar fi o rușine; o rușine acum și o rușine cu care rămânem în următorii cinci ani de zile.”, scrie Mureșan pe Facebook.

Amintim că PNL şi USR au cerut premierului Viorica Dăncilă retragerea Rovanei Plumb de pe lista comisarilor europeni. Ambele partide au anunţat că nu sunt de acord ca Rovana Plumb să reprezinte România la Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.