Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar PSD: 'Viktor Orban s-a kremlinizat. Discursul lui nu mai trebuie tolerat în România'

PSD
PSD sigla

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu consideră că discursul ținut de premierul ungar Viktor Orban în România incită la ură și se înscrie în linia strategică a lui Vladimir Putin prin care acesta vizează să perturbe unitatea blocului european.

„Discursul anti-european și prorus a lui Viktor Orban la Băile Tușnad nu mai poate fi tolerat în România deoarece acesta riscă să afecteze imaginea țării noastre și încalcă flagrant poziționarea noastră strategică alături de partenerii din Uniunea Europeană și NATO, precum și interesul național.

Plimbările liderilor politici din Ungaria în țara noastră pentru a transmite mesaje care nu au legătură nici cu România și nici măcar cu întreaga comunitate maghiară trebuie setate în cadrul diplomatic specific. Atât timp cât niciun lider politic din România nu poate face propagandă politică în Ungaria, nici invers nu trebuie să fie posibil.

Discursul lui Viktor Orban este unul incitator la ură și se înscrie în linia strategică a lui Vladimir Putin prin care acesta vizează să perturbe unitatea blocului european. Contrar unor opinii vehiculate, discursul lui Orban nu ajută Ungaria ci doar pe el și camarila lui politică.

Este timpul ca Uniunea Europeană să sanctioneze regimul autoritar a lui Orban care s-a “kremlinizat”, iar Ministerul Afacerilor Externe să restabilească cadrul legal și diplomatic formal în astfel de situații”, a scris, luni, pe Facebook, europarlamentarul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.