Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar român cere sprijin de la Organizația Mondială a Turismului

romania

Organizației Mondiale a Turismului i-a fost solicitat sprijinul pentru promovarea unor zone turistice din România, precum Maramureș, Bucovina, Transilvania sau Delta Dunării, și pentru desemnarea unui “An European al Turismului” în 2018. Cererea a fost exprimată în cadrul unei întâlniri dintre eurodeputata Claudia Țapardel și secretarul general al OMT Taleb Rifai.

“Maramureș, Bucovina, Transilvania sau Delta Dunării sunt exemplele concludente pe care le-am folosit pentru a exprima o stare de fapt pentru regiunea de Centru și Est a Europei. Potențialul turistic este deosebit la nivel cultural, natural și geografic, dar imaginea acestor zone nu este propagată suficient de bine în comunitatea internațională, ceea ce împiedică maximizarea unui potențial enorm de dezvoltare sustenabilă a comunităților din aceste zone, inclusiv din turism. Sprijinul OMT și în general sprijinul ONU pentru obiectivele noastre de dezvoltare a turismului european este foarte important. Mă bucur foarte mult că am găsit în persoana Secretarului General al OMT un partener deschis de dialog și un susținător al proiectului nostru de desemnare a unui „An European al Turismului în 2018” a explicat eurodeputata.

Cei doi au discutat și pe temele de interes din domeniu cum ar fi siguranța turismului sau deschiderea mai mare a statelor lumii și a UE către sosirile de turiști străini.

Promovarea zonelor turistice din România pentru turiștii străini s-a făcut în ultimul an și prin intermediul  unor articole publicate pe celebrul site The Huffington Post, dar și în publicații importante din Marea Britanie precum The Guardian și altele.

HuffRomaniaHuffRomania2TheGuardianRomania

Și americanii scriu despre România, astfel că cel mai recent articol din New York Times descrie obiceiul ”mersului cu ursul”. Totodată, în ultimii ani a crescut gradul de notorietate al Bucureștiului și tot mai mulți turiști vin în Capitală pentru a se distra în weekend-uri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.