Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarii PSD îl atacă pe David Cameron

cameron

Delegaţia PSD din Parlamentul European (PE) consideră că planul de reformă a blocului comunitar propus de premierul Marii Britanii, David Cameron, care vizează printre altele limitarea accesului la ajutoare sociale pentru imigranţi, este premisa uneidiscriminări fără precedent a cetăţenilor europeni.

Prin condiţionarea accesului imigranţilor la ajutoarele şi beneficiile de asistenţă socială de contribuţia la sistemul de asigurări britanic pentru o perioadă de minimum patru ani, David Cameron nu face decât să pună între paranteze una dintre cele mai importante componente ale pieţei unice europene, şi anume libera circulaţie a forţei de muncă.

”Premierul David Cameron trebuie să înţeleagă faptul că cetăţenii europeni au dobândit o serie de drepturi care nu pot face obiectul unor negocieri iniţiate de unele state membre pentru interese politice de moment. Atragem atenţia că demersurile populiste de genul celui iniţiat de Marea Britanie, prin premierul său, sunt foarte periculoase pentru stabilitatea şi viitorul Uniunii Europene, ele încurajând şi legitimând tendinţele de contestare a proiectului european, care au dus deja la creşterea curentelor extremiste.

Drepturile cetăţenilor europeni dobândite prin apartenenţa la Uniune nu pot face obiectul şantajului. Majoritatea covârşitoare a migranţilor români, ca şi a celor din alte state membre, merg în Marea Britanie pentru a munci, iar prezenţa lor acolo nu este opovară, ci un avantaj, ei contribuind considerabil la creşterea economiei.

În acest context, salutăm reacţia Comisiei Europene care a atras deja atenţia că planurile avansate de premierul Cameron aduc atingere libertăţilor fundamentale ale pieţei interne şi contăm pe faptul că preşedintele Comisiei va menţine aceeaşi poziţie şi încadrul Consiliului European.

Vom insista, de asemenea, ca şi Parlamentul European să transmită o atitudine clară de respingere a propunerilor ce aduc atingere principiilor fundamentale ale UE, după ce preşedintele Martin Schulz şi-a exprimat la rândul sau rezerva faţă de acestea.

Facem apel la preşedintele Consiliului, Donald Tusk, să transmită un răspuns ferm acestor cereri pe care le considerăm excesive şi nelegitime, mai ales că provine dintr-o ţară - Polonia - care înţelege la fel de bine ca România nevoia de protejare a drepturilor cetăţenilor ce trăiesc şi muncesc în alte state membre UE, contribuind la bunăstarea acestora.”, se arată într-un comunicat al europarlamentarilor PSD transmis redacției  STIRIPESURSE.RO.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.