Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Andi Cristea: PPE a aruncat in malaxorul intereselor sale inguste si Republica Moldova, dupa Romania

rador.ro
republica moldova ue

La Bruxelles se discuta in aceste zile noul raport privind implementarea Acordului de Asociere UE - Moldova. Raportorul pe acest dosar, eurodeputatul lituanian Petras Austrevicius, a prezentat o buna baza de lucru, un fundament pe care sa construim un mesaj unitar al Parlamentului European, rezonabil si fara nuante politice.

Cătălin Ivan, pus la punct de liderul socialiștilor din Parlamentul European, după ce a criticat PSD și a cerut excluderea din Grupul S&D

Grupul Socialistilor si Democratilor a prezentat la randul sau numeroase amendamente, care intaresc apelul nostru la normalitate, in beneficiul cetatenilor de peste Prut.

UE trebuie sa actioneze responsabil si intelept, pe o singura voce, sa se fereasca de dezbateri politice polarizatoare si sa nu exporte tensiunile politice de la Chisinau la Bruxelles, in functie de familiile politice.

Interesele cetatenilor moldoveni si mentierea R Moldova pe orbita europeana trebuie sa ramana preocuparea noastra principala. Altfel riscam sa transformam acest raport intr-un mijloc de campanie electorala, util unor partide politice de la Chisinau. Brand-ul UE ar avea de suferit caci ar redeveni subiect de controversa politica interna, dincolo de incercarile periodice ale Presedintelui Dodon de a ataca UE si a crea polarizare geopolitica.

De aceea, am cerut azi in Comisia pentru politica externa, sa amanam votul pe acest raport - pe modelul folosit la alti parteneri strategici - pana la finalizarea alegerilor parlamentare din R. Moldova, programate pentru februarie 2019.

Din pacate polarizarea a castigat acest episod de moment, PPE votand impotriva.

Altfel spus, PPE a aruncat in malaxorul intereselor sale inguste si Republica Moldova, dupa Romania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.