Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Gabriela Zoană: Comisarul Andriukaitis s-a ținut de cuvânt!

Gabriela Zoană

Ca urmare a discuțiilor purtate în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European cu comisarul pentru Sănătate Vytenis Andriukaitis, am obținut alocarea a 50 de milioane de euro destinate combaterii efectelor pestei porcine. După izbucnirea epidemiei de pestă porcină, România a făcut eforturi pentru limitarea efectelor acesteia pe două planuri – pe plan intern, prin intermediul Guvernului care a acționat pentru identificarea și limitarea extinderii focarelor, și pe plan extern, prin intermediul meu și al colegilor, care am acționat în Parlamentul European și pe lângă Comisia Europeană pentru alocarea de fonduri și de ajutor concret României.

În perioada august - septembrie am avut o serie de luări de cuvânt în plenul Parlamentului European, dar și în cadrul Comisiei AGRI, în care am solicitat ferm alocarea de urgență a unor fonduri pentru România. În plus, în aceeași perioadă, m-am întâlnit în repetate rânduri atât cu Phil Hogan, comisarul pentru Agricultură, dar și cu Vytenis Andriukaitis, comisarul pentru Sănătate. Ambii comisari europeni au înțeles situația de urgență și au găsit soluții pentru alocarea unor fonduri destinate combaterii efectelor pestei porcine.

Acesta este contextul real în care Parlamentul European a menținut alocarea de 50 de milioane de euro în bugetul pe 2019 al Uniunii destinată sprijinirii, la nivel european, a fermierilor afectați de pesta porcină. Am votat această alocare bugetară stabilită inițial la nivel european și din care Comisia, înainte de izbucnirea crizei pestei porcine în România, intenționa să taie 8,5 milioane de euro în urma unui vot exprimat în Consiliul UE în luna iulie.

Citește și: Victor Negrescu: 'Discuțiile privind viitorul buget european sunt importante pentru dezbaterea privind viitorul Uniunii Europene'

Așa cum m-au asigurat toți oficialii europeni, de la președintele Antonio Tajani și până la comisarii pentru Agricultură și Sănătate, bugetul alocat de către Comisie pentru combaterea efectelor pestei porcine la nivel european a rămas neschimbat, adică 50 de milioane de euro.

Am văzut câteva comunicate de presă ale unui europarlamentar, proaspăt înscris în principalul partid de opoziție din România, care m-au surprins prin conținutul nereal al acestora. A emite acum, după război, pretenții de erou al fermierilor români, care sunt induși în eroare de către PNL via Bruxelles, este nu numai lipsit de etică politică pentru un europarlamentar al unui partid care se pretinde a fi ”pro-european”, dar reprezintă și o lipsă acută a simțului ridicolului, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.